Ha ez az 5 dolgot igaz rád, akkor csak egy kis lépésre vagy a megcsalástól

Egy megcsalás alkalmával általában a megcsalt fél érzelmeire összpontosítunk, azonban érdemes lenne felfedni az oda vezető utat is. Hogyan és miért lesz valaki hűtlen a párjához? Egy párterapeuta, aki a megcsalásra szakosodott elárulta, mi juttatja el az embereket a hűtlenségig. Amennyiben a következő érzések igazak rád, akkor könnyen előfordulhat, hogy csupán csak néhány lépés választ el attól, hogy megcsald a párod.

Nem mutatod ki az érzelmeid azért, hogy elkerüld a konfliktust

Senki sem szereti a vitákat, hiszen könnyen megbánthatjuk vele a másik felet. Viszont, ha lenyeled az érzéseidet, azzal eltávolodsz a másiktól és magányossá válsz a kapcsolatban.

Állandóan egyedül érzed magad

A magány rendkívül gyilkos dolog tud lenni, ha párkapcsolatban élsz, nem pedig egyedül. Kétségbeesett leszel és eszedbe jut, hogy valaha mennyire közel voltatok egymáshoz, illetve újra át szeretnéd élni ezt az érzést. Ha viszont ez nem lehetséges a pároddal, akkor mással lehet, hogy sikerülni fog.

Úgy teszel, mintha minden a lehető legnagyobb rendben lenne

Kifelé mindenkinek azt mutatod, hogy jól vagy és boldog vagy, közben pedig belül már haldokolsz a köztetek lévő távolságtól. A párodat teszed felelőssé a boldogtalanságodért, bizonytalan leszel, ezért egy másik embernél keresed az önbizalmad megerősítését.

Elveszíted magad a kapcsolatodban

Ha a szerelem nevében feláldozod magad és lemondasz mindenről, ami kikapcsol téged vagy véget vet az énidőnek, akkor rövid időn belül kiégsz, elnyomod saját szükségleteidet, valamint alárendeled magad a másik boldogságának. Egy boldog kapcsolatban arra kell törekedni, hogy mindkét fél elégedett legyen.

Menekülni akarsz

A megcsalás tulajdonképpen menekülés. Szeretnél valakihez kötődni, mert a párodhoz már nem megy, nem egyek az érzelmi igényeitek. Ilyenkor könnyen a megcsalás útjára léphetsz. Nem nézel szembe a fájdalommal, inkább a könnyebb megoldást választod és egy harmadik félnél keresed azt, ami hiányzik az életedből.

Azonban, amíg saját magaddal nem tudsz kibékülni, addig semmiféle harmadik fél nem képes arra, hogy betöltse a benned lévő űrt. A megoldást egyáltalán nem a megcsalás, hanem az jelenti, ha felfeded magadban, hogy mi hiányzik a kapcsolatodból és kifejezed igényeidet a párod felé. Az érzelmi intimitást csak nyitott és őszinte kommunikációval lehet helyreállítani, ami ugyan korántsem egyszerű, de a megcsalásnál ezerszer kevesebb fájdalommal jár.

betöltés...