Ez az 5 benyomás alakul ki bennünk 4 másodperc alatt, egy idegen emberről

Elég néhány másodperc, hogy az első találkozás alkalmával kialakuljon bennünk egyfajta kép a másik emberről. De vajon mik azok a tényezők, amik ezt a képet alakítják? Elmondjuk!

A társadalmi pozíció

Az öltözék, az ékszerek, az autókulcs, a mobiltelefon stb. alapján képesek vagyunk nagyjából meghatározni a másikról, hogy melyik társadalmi rétegbe tartozik.

Megbízhatóság

A kézmozdulatokból és a testbeszédből, valamint a hanglejtésből hamar kialakul bennünk egy vélemény, miszerint megbízható személlyel állunk-e szemben, vagy sem.

Intelligencia-szint

Már az első néhány mondat után következtetni tudunk arra, hogy az illető mennyire intelligens. Ezt leginkább a mondanivalója, illetve a használt szavak alapján tudjuk megbecsülni.

Ki a domináns

Ha például egy párral, vagy épp két cégvezetővel találkozol, a gesztusokból, a hanglejtésből, a testbeszédből és abból, hogy ki beszél többet, következtetni lehet arra, hogy melyikük a dominánsabb.

Mennyire sikeres

Az, hogy ki mennyire tűnik sikeresnek, többnyire a magabiztosságon múlik, ezt pedig a mondanivalóból, illetve a hanglejtésből tudjuk megállapítani. Természetesen, aki magabiztos, még nem jelenti azt, hogy sikeres is.

betöltés...