Ezekből a jelekből te is kiszúrhatod, ha hamis emberek vesznek körül

Nagyon fontos, hogy az embereknek legyenek barátai, ám azzal tisztában kell lenni, hogy melyik az a “barát”, aki nincs jó hatással a csapatra. Sajnálatos módon minden haveri társaságban előfordul, hogy vannak olyan emberek, akik egyáltalán nem őszinték és amikor ez kiderül, egy világ omlik össze a többiekben. Annak érdekében, hogy megtudjátok ki az, aki csak megvezet titeket, összegyűjtöttünk néhány tényt, ami lebuktathatja a hamis cimborát.

1) Megpróbál úgy viselkedni, hogy megkedveld.

A hamis emberek olyan viselkedést tanúsítanak, amivel el szeretnék nyerni mások szimpátiáját. Talán ez az egyik legegyértelműbb jelük. Rengeteget munkálkodnak azon, hogy a lehető legjobb barát látszatát keltsék.

2) Kiharcolja, hogy a figyelem középpontjában legyen.

Ezek a típusú emberek, képtelenek úgy élni, hogy nem a figyelem középpontjában vannak. Nem bírja elviselni, ha valaki több figyelmet kap, mint ők.  Az ilyen emberek egyáltalán nem igaz barátok, bár ő ennek ellenére nagyon is fontosnak tartja magát a “barátságotokban”

3) Eljátssza, hogy ő a legfontosabb és a legelfoglaltabb ember a földön.

Szereti másoknak azt mutatni, hogy ő egy nagyon fontos ember. Nyilván, ha egyszer-kétszer előfordul ilyen, akkor nincs nagyobb jelentősége, ám ha állandóan ezt játssza, hogy elfoglalt, az megint csak arról árulkodik, hogy nem őszinte barátod. Viszont arra figyeljünk, hogy ne tévesszük össze azzal, ha bizonyos dologban valóban tehetséges és erről szeret hosszasan mesélni! A hamis ember viszont csak eljátssza, hogy nincs nála nélkülözhetetlenebb a világon.

4) Állandóan pletykálnak.

Nyilván nem követ el hatalmas bűnt az, aki szeret pletykálni, bár ennél is vannak határok. Ám a hamis barátok, mindig minden körülmények között másokról beszélnek. Elképzelhető, hogy ezt azért csinálja, hogy elterelje magáról a figyelmet, így nem alakul ki róla negatív vélemény. Ha valamelyik barátodnál ezt tapasztalod, zökkentsd ki, próbáld meg őt meggátolni a pletykálásban, hidd el meg fog lepődni.

5) Élteti, ha más embereket kritizálhat.

A hamis barát soha nem fog mást dicsérni, hiszen az a célja, hogy ő legyen a legjobb. Állandóan kritizálja a többi embert, szinte már ez élteti. Viszont, ha azt veszed észre, hogy hirtelen megváltozik, és elismerő szavakkal illet más embereket, akkor kezdj el gyanakodni, mert biztos, hogy van valami a háttérben.

betöltés...