12 tünet, ami arra enged következtetni, hogy gyomorhurutod van

A világ lakosságának csaknem fele szenved gyomorhuruttól. Ez azért is fordulhat elő, mert minden ember szervezetében vannak baktériumok és ezt a betegséget azok idézik elő. A betegség sokkal összetettebb, mint ahogyan azt a legtöbben gondolják, sőt van, hogy különleges kezelést igényel. Pontosan ezért fontos tudni, hogyan lehet felismerni, hogy ilyen problémád van. Mostani posztunkban 12 tünetet gyűjtöttünk össze, melyek egyértelmű jelei a gyomorhurutnak. Ha több is fennáll a felsoroltakból érdemes mielőbb orvoshoz fordulni.

1, Felpuffadt has és fáradtság;

2, Fájdalom a has felső része körül;

3, Zsibbadás vagy égő érzés a gyomor tájékán;

4, Hányinger, hányás, melyhez vér is társulhat;

5, Hirtelen jött indokolatlan fogyás;

6, Étvágytalanság;

7, Túl hamar telítődsz el;

8, Ájulás vagy szédülés is felütheti a fejét;

9, Gyors és szapora szívverés;

10, Légszomj;

11, Túlzott és fokozott izzadság;

12, Sötét, már-már fekete bélsár.

Amit tehetsz a tünetek javítása érdekében:

Diéta

Gyomorhurut esetén fontos az étrend betartása, viszont arra is kell figyelni, hogy az étkezések közti szünet ne legyen túl hosszú. A fűszereket, fűszeres ételeket, szénsavas üdítőket, a szeszes italt, a dohányzást pedig ki kell iktatni a mindennapokból. Az elfogyasztott főtt ételnek melegnek a szendvicsnek és egyéb társainak pedig hidegnek kell lennie, hogy ne irritálja a gyomrot. A sült és füstölt ételektől is búcsút kell venni, és előtérbe kell helyezni a párolt élelmiszereket.

Látogass el orvoshoz

Ha a fent említett tünetek valamelyike vagy egyszerre több is jelentkezik, akkor látogass el az orvoshoz. Előfordulhat, hogy az orvos gyomortükrözésre küld, hiszen ezzel lehet a legpontosabb diagnózist felállítani. Ezen kívül ehhez kapcsolódó más vizsgálatokra is elküldhetnek.

Gyógyszer szedés

Ha szükség van rá bizony muszáj szedni olyan speciális gyógyszereket, melyek csökkentik a sav mennyiségét és megvédik a gyomorfalat. Mivel a gyomorhurutot baktériumok okozhatják, érdemes egy antibiotikum kúrán átesni. De mindenekelőtt fordulj orvoshoz a megfelelő kezelés érdekében.

Bónusz:

Gyomorhurut esetén gyakran fehéres vagy sötétszürke bevonatot figyelhetünk meg a nyelven, amit egy kanál segítségével lehet ellenőrizni.

Először is fogj egy kanalat, majd kezd el vele kapargatni a nyelved felületét. Ezek után ellenőrizd a színét. Ha fehéres vagy sötétszürkés, mindenképp fordulj orvoshoz.

Te szenvedtél már valaha ettől a betegségtől?

betöltés...