12 fotón a kíméletlen igazság – Ilyen igazából a világ, ami körülvesz bennünket!

Szegénység és jómódúság, béke és háború, vallásosság és ateizmus csupán szavak, melyek szöges ellentétei egymásnak. Legalábbis nyelvi szinten ennyit jelentenek.
A kimondott dolgokon túl azonban ott rejlik a kendőzetlen valóság, amelyet csak kevesek gyomra tud lelkiismeretfurdalás, fájdalom és könnyek nélkül befogadni.

Rengeteg cikk készül háborús övezetek mentén, a 3. világ legsötétebb bugyraiban, de nagyon keveseknek sikerült annyira hatásosan, szívhez, lélekhez szólóan megmutatni azt, ami napjainkban körülöttünk zajlik, mint Uğur Gallen-nek.

A török fotós első blikkre semmi extrát nem művelt, mint képeket tett egymás mellé, vagy épp egymásba/egymásra. Azonban ezzel az apró trükkel olyan elgondolkodtató, vizuális élményt adó alkotásokat hozott létre, melyek felett nem lehet egyszerűen átsiklani.
Éles kontrasztba helyezi a fogyasztói társadalmat azok életével, akik kilátástalanul léteznek, akiket már csak a túlélés ösztönöz, vagy már az sem…

Erős társadalomkritika ez, amelyen te magad is elgondolkodsz, és átértékeled a világban elfoglalt helyed és felelősséged.
A fotókat többféle szemszögből nézheted, hisz ha realistaként tekintesz rájuk, könnyen lehúzhatják a hangulatod, de dönthetsz úgy is, hogy örülsz saját helyzetednek és hálát adsz minden napnak, ahelyett, hogy jelentéktelen problémákon idegeskednél.

A művész munkáiból hangosan kiált a tisztánlátás és a fotók láttán temérdek kérdés fog megfogalmazódni benned is.

Íme a 12 alkotás, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

A következő képeket csakis akkor lehetne hatásvadásznak nevezni, ha nem a kőkemény valóság mutatkozna meg rajtuk.

betöltés...