8 furcsa dolog Japánban, ami elsőre téged is meglephet, ha ebbe az országba látogatsz!

Ha arról álmodozol, hogy Japánba látogatsz, akkor valószínűleg tisztában vagy azzal, hogy ebben az országban a dolgok nagyon különböznek attól, amihez hozzászoktál nyugaton. Igaz ez szinte minden országról elmondható, de Japán az összes többi országhoz képest a legkülönlegesebb.

Itt a legtöbb szolgáltatás éjjel-nappal elérhető. Például 24 órán át nyitva vannak az élelmiszerboltok, tetoválószalonok, szaunák… stb. A legfontosabb, hogy ne okozz problémát más emberek számára.

Kapszula szállodák.

Mint azt valószínűleg tudod, a szállodák rendkívül drágák Japánban. Annak érdekében, hogy olcsón megúszd a szállást, célszerű meglátogatni a japán kapszula szállodákat. Ha nem vagy klausztrofóbiás, akkor ezek nagyon kényelmesek lehetnek, ha egykét napra, álomra akarod hajtani a fejed.

Az éjjel-nappali áruházak bármilyen helyzetben tudnak segíteni.

A kisméretű éjjel-nappali üzletek mindenütt megtalálhatók. Rengetegféle dolgot vásárolhatsz itt, a főtt ételektől kezdve a hideg élelmiszerekig.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

?コンビ二。?콤비니。14세이상 사용가능 상품. (@combini_ok) által megosztott bejegyzés,

Sok bolttal ellentétben ezek az üzletek nem csak az alaptermékeket értékesítik, hanem lehetővé teszik, hogy fénymásolj, küldj vagy fogadj csomagot, foglalj repülőjegyet vagy koncertjegyet. Szóval nagyon sokoldalúak.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Filippo Barreca (@filippo_barreca_in_giappone) által megosztott bejegyzés,

Annak érdekében, hogy ne fizessünk túl sokat az alaptermékekért, jobb, ha egy 100 yen-es boltba megyünk.

Van egy másik típusú bolt, ahol csak 100 jen-t (250 forintot) kell fizetni. Itt majdnem minden áru megtalálható, ami a nagyobb üzletekben van. Vásárolhatsz rágcsálnivalót, mosószert, kozmetikumokat, játékokat, ruhákat, cipőket, ajándéktárgyakat és egyéb dolgokat. A minőség hihetetlenül magas, annak ellenére is, hogy csak 100 yen.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Israporn chaythawin (@iamiamsine) által megosztott bejegyzés,

Amikor vásárolsz, ne felejtsd el az adót.

Ha Japánban vásárolsz, ne feledd, hogy az ár nem tartalmazza az 8\% -os adót (2019-ben 10\% -ra fog emelkedni). Tehát legyél óvatos annak érdekében, hogy elkerüld a félreértést, amikor például fizetsz egy étteremben.

Készülj fel, hogy le kell venned a cipőd, mielőtt belépsz egy házba, templomba vagy más helyre.

A japán emberek úgy gondolják, hogy a házon kívüli területek nagyon piszkosak, ezért mindig vedd le a cipőd, mielőtt valaki házába belépsz. Ugyanez vonatkozik más helyekre is például hagyományos japán szállodákra, templomokra, közösségi központokra, iskolákra és néhány étteremre is. Ha először mész valahova győződj meg róla vannak-e olyan jelek, amelyek megkövetelik, hogy levedd a cipődet.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Stories of Elena and Totoro (@stories_of_elena_and_totoro) által megosztott bejegyzés,

Ha hosszú időt szeretnél tölteni Japánban, akkor szerezz be egy “elsősegély csomagot” abban az esetben, ha valami probléma adódna.

Ha meglátogatod ezt az országot, akkor fel kell készülnöd a természeti katasztrófákra, például a hurrikánokra és földrengésekre. Sok japán embernek van vészhelyzeti csomagja, ha valami ilyesmi történne. Az elsősegély csomag tartalmaz néhány tisztítószert, ételt és egyéb szükségleteket.

Mindenhol van 24 órás rendőrség, amit “KOBAN”-nak hívnak, itt minden turista segítséget kaphat.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Bimo 비모 (@kimbimski) által megosztott bejegyzés,

Több mint 100 évvel ezelőtt Tokióban, majd Japán többi részén is egy rendőrségi rendszert hoztak létre KOBAN néven. Ezeknek a rendőröknek a felelőssége messze túlmegy a rend fenntartáson. Például a rendőrök segítenek bizonyos helyeket megkeresni.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Tobbsie (@mrtobbsie) által megosztott bejegyzés,

A legfontosabb dolog, amit észben kell tartanod Japánban, az a “nincs-baj” elv.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

sarah schiffer (@sarahnienkeschiffer) által megosztott bejegyzés,

Amikor Japánról beszélünk, fontos megemlíteni azt a tényt, hogy az emberek nem szeretnek bajt okozni mások számára. Ősi idők óta a japán emberek kis területeken éltek, és nem volt elég hely mindenki számára. Ezért mindent elkövetnek annak érdekében, hogy ne okozzanak kárt egymásnak.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Michael Brand (@michaelbrandsydney) által megosztott bejegyzés,

betöltés...