Ezért a 12 apróságért, külföldön évekre letartóztathatnak!

A nyár legizgalmasabb pillanata, mikor a családdal vagy barátokkal elmehetsz egy olyan helyre, ahol élvezhetitek a jól megérdemelt pihenéseteket. Ám azzal jó tisztában lenni, hogy az adott országnak milyen szokásai, törvényei és hagyományai vannak, amit nem célszerű megszegni, ha nem akarsz komoly bajba kerülni. Bizony a tudatlanság nem fog megvédeni az esetleges börtönbüntetéstől, úgyhogy nem árt óvatosnak lenni. Ma már egy csomó cikk van arról, hogy melyek azok a tevékenységek, melyeket el kell felejteni azon a vidéken. Vannak olyan országok, ahol a káromkodásért vagy épp a kagylók gyűjtéséért fognak rács mögé dugni.

De annak érdekében, hogy még több információ birtokába kerülj összegyűjtöttünk néhány dolgot, amit érdemes elolvasni nyaralás előtt.

1, Kagylók gyűjtése, halak etetése és kártya pakli használata Thaiföldön.

Addig nincs semmi probléma, míg csak nézed Thaiföld tengerpartjain a kagylókat, viszont ha már elkezded őket gyűjteni, akkor könnyen megütheted a bokádat. Például orosz származású turisták szuvenír gyanánt szerették volna hazavinni a parton szedett kagylókat, ám nagyon hamar a börtön rácsai mögött találták magukat. Az utazók úgy döntöttek, hogy inkább kifizetik az 570.000 forintos bírságot, minthogy egy évet töltsenek a börtönben.

De Thaiföldön nemcsak a kagylók gyűjtése tiltott, hanem a tengervízi halak etetése is. Ha elkapnak mert korallos területen eteted a halakat, akkor börtönbe vethetnek érte. Már több turistát is letartóztattak amiatt, mert élelemmel próbálták meg magukhoz csalogatni a halakat, hogy képet készíthessenek vele. Diplomáciai segítséggel sikerült kiszabadulniuk a börtönből, viszont a kiszabott bírságot ki kellett fizetniük.

Sajnos unaloműzés gyanánt nem vehetsz elő egy pakli kártyát, hogy a tengerparton játssz egy kicsit a haverokkal, ugyanis 1935-ben kiadtak egy törvényt, melyben az állt, hogy 120 darab kártyánál több nem lehet az embereknél. Így ha kettőnél több pakli van a birtokodban, akkor bizony számíthatsz rá, hogy letartóztatnak.

2, Tilos a káromkodás Ausztráliában.

Még abban az esetben se próbálj meg káromkodni, ha az adott szituáció megkívánja. Például, Queensland-ben és Victoria-ban 6 hónapig terjedő börtönbüntetésre ítélik azt, akit elcsípnek nyilvános káromkodás miatt.

3, Szingapúrban, nem lehet rácsatlakozni nyílt hálózatú Wi-Fi-re sem.

Ha rá szeretnél csatlakozni a Wi-Fi-re Szingapúr valamelyik városában, akkor nagyon körültekintőnek kell lenned. Mindenképpen szólni kell a tulajdonosnak, ha rá szeretnél csatlakozni a Wi-Fi-jére, annak ellenére is, hogy nyílt hálózatról van szó. Amennyiben ezt nem teszed meg, hacker támadásnak fogja tekinteni, amiért 3 év szabadságvesztésre is ítélhetnek.

4, Ha nincs nálad személyi igazolvány és ha gyógyszereket viszel Japánba.

Ha úgy döntenél, hogy meglátogatod a Felkelő nap országát, akkor mindenképpen legyen nálad személyi igazolvány. Ha a rendőrség megállít és nincs nálad, akkor 23 napra fogdába zárhatnak.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Shones ?? (@s11ona) által megosztott bejegyzés,

Nyilván egyetlen utazásra sem megyünk el gyógyszer nélkül, hiszen ki tudja mikor fájdul meg a fejünk vagy lázasodunk be. Viszont nagyon kell figyelni, ugyanis Japánban nagyon sok gyógyszer be van tiltva, mint például ami influenza ellen van. Írd fel azoknak a gyógyszereknek a fajtáját, ami nem lehet nálad ebben az országban, ha mégis találnak nálad efféle gyógyszereket, azonnal letartóztatnak.

5, Tilos mákos dolgokat enni vagy birtokolni Dubaiban.

Ha meglátogatod az Egyesült Arab Emírségeket, akkor mindenféle reptéri analízisre fel kell készülnöd. Szó szerint mindenre. Egy svájci férfit azért tartóztattak le és zártak börtönbe néhány évre, mert a reptéri ellenőrzés folyamán a biztonsági őrök mákszemeket találtak a kabátján. A férfi elmondta, hogy a Heathrow repülőtéren evett mákos süteményt, de ez hidegen hagyta a biztonságiakat.

6, Szaúd-Arábiában tilos a dabbing tánc és Ramadan idején az evés.

Ez a vidék nagyon híres a szigorú törvényeiről. Még amiatt is letartóztathatnak, mert nyilvánosan mutattad be a mai világ egyik legnépszerűbb táncmozdulatát. Bizony tilos az úgynevezett dabbing táncmozdulat, ugyanis a rendőrséget bizonyos tiltott szerek mellékhatásaira emlékezteti. Még egy szaúdi származású énekest is letartóztattak, mert megpróbálta utánozni ezt a mozdulatot.

Szaúd-Arábia kormánya minden turistát figyelmeztet, hogy ha Ramadan idején nyilvános helyen esznek vagy isznak, akkor letartóztatják és kitoloncolják őket az országból.

7, Amerikában tilos hajléktalan embereknek ételt adni valamint köpni.

Florida egyik városában, név szerint Fort Lauderdale-ben tilos ételt adni a hajléktalan embereknek. A lakosság ezt a törvényt olyan szigorúan kezeli, hogy még egy 90 esztendő papot is letartóztattak, mert adott nekik egy kis főtt ételt. A lelkipásztor két hónapon keresztül volt a rácsok mögött. Ha mindenképpen ételt akarnak adni a rászorulóknak, akkor egy speciális helyen kell megtenniük, de ahhoz is írásos engedélyt kell kérni.

Florida egy másik városában, Lackland-ben tilos nyilvános helyen köpni 1944 óta. Egy fiatal amerikai származású fiú nem volt tisztában ezzel a törvénnyel és ameddig ki nem vizsgálták az ügyét, addig börtönben kellett lennie.

Meglepő törvények vannak bizonyos országokban ugye?

betöltés...