Hogyan lehet megszabadulni az orrfolyástól mindössze 15 perc alatt? – Íme a részletek

Senki sem szereti, ha folyik az orra és szeretne minél előbb megszabadulni ettől a kellemetlen érzéstől. Cikkünkben mutatunk néhány tippet, hogy minél gyorsabban elfelejthesd a náthával vagy allergiával kínzó orrfolyást.

Masszírozd meg a két szemöldököd közötti pontot!

Masszírozd ezt a területet körülbelül egy percig. Ez befolyásolja az orr nyálkahártyát. Segít a melléküregek szárazságát és gyulladását. Megelőző hatással rendelkezik és csökkenti a nyomást.

Masszírozd az orrüreget!

Végezz kör alakú mozgást az ujjaiddal az orrüregnél, nagyjából 1-2 percig, óvatosan nyomkodva. Ez segít megnyitni az orrjáratokat, így sokkal könnyebb lesz kifújni az orrod.

Masszírozd meg az orr és az ajkak közötti pontot!

2-3 percig végezd a masszázst, ez segít megszüntetni az orr duzzanatát.

Használj a lakásban párásítót!

Ha a levegő páratartalma kisebb, mint 40 százalék, az orr nyálkahártyája kiszárad, ez pedig akadályozza a szabad légzést. Ha túl sok a nyálka és alacsony a páratartalom, akkor súlyos bakteriális szövődmények alakulhatnak ki. Az optimális nedvességtartalom 40 és 60 százalék között van.

Melegítsd fel az orrod!

Egy meleg ruhával, amit a mikróban is melegíthetsz vagy egy nedves, meleg vízbe mártott ruhával melegítsd fel az orrod. Ne legyen túl forró, csak kellemesen meleg, amit elbírsz. Mivel a hő folyékonyabbá teszi az orrodban letapadt váladékot, könnyebb lesz majd kifújni azt.

Ha allergia okozza a orrfolyást, akkor eddz!

Ha a pulzusszámod megnő, melegszik a tested is, ez pedig jó hatással van a letapadt váladékra, ezáltal könnyebb é teszi az orrfújást. 15 perc fizikai aktivitás elegendő az allergiás rhinitis kezelésére.

betöltés...