10 ember, akiről már te is hallottál de még sosem láttad

A divattervezők neve valóban ismert, sőt néhányan az általuk tervezett ruhákat, parfümöket viselik. Annak ellenére, hogy szinte mindenhol lehet a nevükkel találkozni, sokan nem tudják, hogyan is néznek ők ki a valóságban. Ezek az emberek nagyon ritkán láthatók a TV-ben, magazinokban, rendezvényeken. Ők nem szeretik annyira a reflektorfényt, mint a színészek, színésznők és előadóművészek.

Mai cikkünkben viszont bemutatjuk nektek, hogyan is néznek ki a nagy márkák tervezői és a cégek vezetői.

1, Dolce & Gabbana – Domenico Dolce és Stefano Gabbana

Domenico Dolce és Stefano Gabbana 1985-ben megalapította a Dolce & Gabbana olasz divatházat. A partnerek az 1980-as évek elején találkoztak először egymással, mikor Domenico munkát talált a Stefano tulajdonában lévő műholdas cégnél.

Első kollekciójuk nem hozta meg a várva várt sikert, amit reméltek, sőt be is fuccsolt az üzletük. Domenico családja adott nekik annyi pénzt, hogy tudják folytatni a munkát.

2, Fendi – Silvia Venturini Fendi

Silvia a Fendi márka alapítójának unokája. Ő volt az, aki 1997-ben megtervezte a Baguette táskákat, melyeket a hónalj alatt kell hordozni.

Jelenleg Silvia Venturini Fendi a férfi ruházat és kiegészítők kreatív igazgatója.

3, Armani – Giorgio Armani

Giorgio Armani Olaszország egyik leggazdagabb embere. Piacenza városában született, de örmény gyökerei vannak. Armani, Nino Cerruti divattervező asszisztensként kezdte karrierjét, majd 1974-ben saját névvel ellátott kollekciót mutatott be. Armaninak van egy nővére Rosanna, aki szerint testvére elég zárkózott személyiség.

4, Tom Ford – Tom Ford

Tom Ford igazi újító volt a divat világában. Kollégái és az emberek értékelték nyitott gondolkodását. 1996-ban az Amerikai Divattervezők Tanácsa, Fordot nevezte meg az év tervezőjének. A férfi egyébként nemcsak tervező, hanem rendező is. A divathoz fűződő karrierje az 1980-as években kezdődött, filmkészítői karrierje pedig 2008-ban.

5, Bulgari – Nicola Bulgari

Nicola és testvére, Paolo Bulgari, Sotirios Voulgaris unokái, a Bulgari márka alapítójáé. A testvérek által képviselt Bulgari család a cég részvényeinek 52\%-át birtokolja.

Nicola Bulgari Rómában él és 6 gyermeke született. Igazi autó megszállott, több szép darabbal is büszkélkedhet.

6, Carolina Herrera – Carolina Herrera

Az amerikai tervező, Carolina Herrera Caracasban született. 1970-ben a világ egyik legstílusosabb nőjévé nyilvánították. Herrera 1980-ban megalapította saját cégét. Élete utolsó 12 évében Jacqueline Kennedyt öltöztette. 1987-ben kiadták első parfümjét, mely óriási sikert aratott.

7, Gerry Weber – Gerhard Weber

A Gerry Weber márka a Hatex KG kisvállalatból nőtte ki magát, mely női ruhákat gyártott. Két tulajdonosa volt, Gerhard Weber és Udo Hardieck.

Családja már rendelkezett elegendő képzettséggel a textil eladásában. A Hatex KG vállalatot 1973-ban hozták létre, majd eladása után Gerry Weberre változtatták a nevét. 2001-ben Gerhard fia elkezdett dolgozni a cégnél.

8, Narciso Rodriguez – Narciso Rodriguez

Narciso Rodriguez az Egyesült Államokban született, de szülei Kubából származnak. Mindketten ellenezték, hogy fiúk a divatvilágban építsen karriert. Narciso azonban ennek ellenére beiratkozott egy New York-i tervezői iskolába, majd együtt dolgozott Calvin Kleinnel és 1997-ben létrehozta saját vállalatát.

9, Trussardi – Tomaso Trussardi

Tomaso Trussardi jelenleg a Trussardi családi vállalkozás vezetője. A fiatal üzletember felesége a svájci-olasz származású színésznő, Michelle Hunziker. A párnak két gyermeke született.

10, Valentino – Valentino Garavani

Amióta Valentino megtanult ceruzát tartani a kezében, azóta tud rajzolni. Amikor rájött, hogy sokkal jobban szereti ezt csinálni, mint gondolta, úgy döntött, hogy divattervező lesz. Nem sokra rá beiratkozott a milánói Művészeti Akadémiára.

A Valentino által tervezett ruhák a nőiesség és a luxus jelképei. Elizabeth Taylor, Jacqueline Kennedy, Courteney Cox és Jennifer Lopez is oda meg vissza van az általa tervezett ruhákért.

2007-ben a tervező visszavonult, miután az utolsó kollekcióját bemutatta a világnak.

Te láttad már őket?

betöltés...