6 titkos közösség, amelyekről feltételezhető, hogy a világot irányítják.

A titkos szövetségek, közösségek és társaságok hosszú évtizedeken át megrémisztették az embereket. Mivel ezekbe a szervezetekbe csak és kizárólag az léphetett be, akit kiválasztottak ezért olyan hatalomnak tekintették, akiknek feltett szándéka volt, hogy megszerezzék a világuralmat. Ezt csak még jobban fokozta, mikor kiderült, hogy különböző áldozatokat mutatnak be és rituálékat hajtanak végre céljaik megvalósítása érdekében. Hihetetlen, de mind a mai napig megvannak ezek a társaságok, akikről az összeesküvéselméletek gyártó szakemberek azt feltételezik, hogy még mindig nem tettek le egykori álmukról. Ma bemutatunk nektek 6 olyan csoportot, amik még mindig aktívan űzik tevékenységüket.

Szabadkőművesek

A szabadkőműveseket 1717-ben alapították meg, ám pletykák szerint létezésük egészen a jeruzsálemi templom építőkig nyúlnak vissza. Ez a rend gyakorlatilag minden egyes eseményén részt vesz, ami eléggé gyanússá teszi őket, mert sokan azt hihetik, hogy nagy hatást gyakorolnak a világ változásaira. Világszerte mintegy 4 millió ember tagja ennek a társulatnak, köztük egykori politikusok és üzletemberek is. A 20. században nagyon rossz hírnevük volt, ám manapság egyre népszerűbbek, ugyanis fő tevékenységeik közé tartozik a jótékonykodás és az adományozás. Az Egyesült Államok 33. elnöke Harry S. Truman is szabadkőműves volt.

Bilderberg-csoport

A Bilderberg-csoportot Lippe–biesterfeldi Bernát holland herceg alapította meg és 1954-től kezdve minden évben tanácskozást szerveznek meg. Az összeesküvés elméleti szakemberek „A titkos világ kormányának” nevezi őket. A tagok száma körülbelül 130 főre tehető, köztük egykori politikusok, elnökök, nagyvállalatok képviselői, diplomaták és bankárok is vannak. Az évek során meghívást kapott Angela Merkel, Hillary Clinton, Margaret Thatcher és Emmanuel Macron is. Az üléseiket a legszigorúbb titoktartás keretein belül tartják, ahova újságírók nem tehetik be a lábukat és csak meghívóval lehet bejutni. Sem írásos, sem videó, sem hangi formában nem rögzítik az ott elhangzottakat, de feltételezhető, hogy az egyenlőtlenséget, a mesterséges intelligenciát, az Egyesült Államok világ uralmát és Oroszország szerepét vitatják meg.

Illuminátus rend

Az összeesküvéselmélet szakemberek szerint az illuminátus rend az egyik legrégebbi szervezet, amely meg akarja szerezni a világuralmat. 1797-ben azzal vádolták őket, hogy ők voltak a francia forradalom felbujtói, valamint a kereszténység megsemmisítői. Egy elmélet szerint az Egyesült Államok alapító atyjai nemcsak szabadkőművesek voltak, hanem illuminátusok is, mert a hivatalos pecsét tartalmazta a mindent látó szemet. Sokan úgy gondolják, hogy közrejátszottak a John F. Kennedy ellen elkövetett merényletben is.

Koponya és csontok titkos társaság

Ez a titkos társaság 1832-ben jött lére a Yale Egyetemen. A csoport találkozóhelye egy olyan épületben volt, melynek nem voltak ablakai és amely állítólag koponyákkal volt kidekorálva. Egy újságíró elmondása szerint több olyan szoba is volt az épületen belül, ahol titkos rituálékat tartottak. Többször is megvádolták őket azzal, hogy világuralomra akarnak törni, ugyanis a csoporthoz, csak és kizárólag az amerikai arisztokrácia tagjai csatlakozhatnak, akik elég komoly pozícióban vannak ahhoz, hogy megszerezzék hatalmat. A társaságnak tagja volt George W. Bush egykori amerikai elnök is.

Bohém klub

A bohém klubot 1872-ben alapították, melynek tagjai zenészek, művészek és újságírók voltak, akik a San Francisco területén található Bohemian Grove-ban gyűltek össze. Egy idő után politikusok is csatlakoztak a társasághoz úgymint, Richard Nixon vagy Ronald Reagan. Az ülésekre ma már kizárólag meghívóval lehet bejutni, amit egy biztonsági szolgálat ellenőríz. Állítások szerint ezeken a megbeszéléseken politikai kérdéseket vitatnak meg, mint például a Manhattan-projektet.
2000-ben sikerült néhány újságírónak bejutni a megbeszélésre, ahol elmondásuk szerint a résztvevők áldozatokat mutattak be egy bagoly szobornak, mely a klub szimbólumaként ismert.

Anonymous csoport.

A csoport 2003-ban alapult meg, ami kezdetben csak az interneten volt jelen. A legérdekesebb, hogy ennek a társaságnak nincs vezetője, valamint egy bizonyos ideológiához ragaszkodik. 2008 óta rengeteg hacker támadást hajtottak végre különböző kormányzati oldalakon. 2012-ben például támadást indítottak a WikiLeaks nonprofit szervezet ellen. A társaság egyébként hackelés útján szeretné elérni a céljait, ezért a tevékenységük mindenki számára aggodalomra adhat okot. Jelképük az úgynevezett „Guy Fawkes” maszk, amit a csoport minden egyes tagja visel.

betöltés...