11 óriási állat, akik méreteik miatt bekerültek a Guinness Rekordok Könyvébe

Tudtad, hogy a világ leghosszabb szarvú bikája Texasban él és Poncho Via névre hallgat? Az állat szarvai 324 centi szélesek, ami tényleg hatalmasnak mondható. Természetesen nem ő az egyedüli állat, aki bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe elképesztő méretei miatt. A mai posztunkat azzal a céllal készítettük el nektek, hogy megismerkedhessetek azokkal az állatokkal és gazdáikkal, akik szerencsésnek mondhatják magukat, mert gyönyörű eredményt értek el. Lássuk hát, kik kerültek be a híres neves könyvbe.

1, Ő itt Apollo, egy tigris és egy oroszlán hibridje, akinek súlya 320 kg.

Apollo-t a Myrtle Beach Safariban tenyésztették ki. Ha további 80 kilóval több lett volna, akkor elérte volna a kihalt kardfogú tigris tömegét (400 kg). Ezek az úgynevezett ligerek (lion-tiger) a 19. században jelentek meg Indiában, és jelenleg csak 1000 egyed létezik belőlük.

2, Medúza – 7,67 m hosszú piton, súlya 158,8 kg.

A világ legnagyobb pitonja egy szokatlan parkban él, a Full Moon Productions területén. Ha valaki fel akarja emelni, további 14 emberre lesz szüksége, ugyanis összese 15 ember képes megemelni a nehéz súlyát. Medúza egyébként nemcsak a leghosszabb élő példány, hanem a fogságban tartottak közül is ő a leghosszabb.

3, Freddy a német dog, súlya 92 kg.

Freddy-nek akkora súlya van, mint egy felnőtt túlsúlyos férfinak. Ha a két hátsó lábára feláll, akkor magassága eléri a 228 centit. A gazdái évente 16 ezer dollárt költenek a tartására. Olyan helyen kell sétáltatni, ahol nem találkozik másik kutyákkal. Gazdája szerint nem tudná visszafogni őt, ha észrevenne másik kutyákat is. Ennek ellenére a család teljes körű tagja.

4, Ulrik – 13,6 kg norvég erdei macska

Ez a macska kétszer nagyobb, mint fajtársai. Gondozásbeli problémák miatt lett ekkora. Gazdája, Ian Mitchell mindent megtesz azért, hogy a macska lefogyjon, és újra normális macska mérete legyen.

5, Billy – egy 2,5 kg súlyú aranyhal

Nick Richards egy nagyon különleges aranyhalat fogott ki, melynek hossza 40 centiméter. Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy sikerült ekkora méretet elérnie az állatnak főleg egy teljesen hétköznapi tóban. Egy elmélet szerint Billy egykori gazdája egyszerűen beledobta a tóba és az ottani életkörülménynek hála megnőtt.

6, Ralph a majdnem 23 kilós nyúl

Ralph hivatalosan is a világ legnagyobb nyulai közé tartozik. Súlya 22,6 kg, hossza pedig 90 centi. A genetikáján kívül, gazdája Pauline Grant segít abban, hogy fenntartsa a rekord súlyát és méretét. Speciális étrendet állított össze neki, ami jótékony hatással van a szervezetére és egészségére is.

7, Gary – egy 51 kg kapibara

Gary a világ legnagyobb rágcsálója, aki Texas él. A kapibara, vagy magyarosítva vízidisznó életkörülményei valóban rekordnak számítanak. Gary saját ággyal és medencével rendelkezik, amit gazdái eszkábáltak össze. Amikor megvették őt, a legvadabb álmaikban sem gondolták, hogy ekkora méretű lesz.

8, Efrat – a 82 kg-os kölyök kutya

Amikor Efrat 9 hónapos kölyök volt és felállt a hátsó lábaira, akkor érte el a 180 centit. A molosszusz kutya egy hétezer évvel ezelőtt élt faj leszármazottja, melyek Mezopotámiában életek.

9, Big Jake – egy ló, aki 211 centire nőtt

Big Jake a Guinness Rekordok Könyvének bajnoka. Elképesztő magassága miatt került be a könyvbe, ugyanis az 210,19 cm volt. Gazdája Jerry Gilbert büszke lehet, hiszen nem mindenki mondhatja el magáról, hogy a világ legmagasabb lovának gazdája.

10, Blosom – a világ legnagyobb tehene 1,9 m magas.

A 1,5 tonnás jószág a világ legnagyobb tehene, aki bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is. A pontos méretek meghatározásához, az állatorvosnak egy speciális létrára kellett állnia. Gazdáját Patti Hanson-t tehene nagysága ihlette meg, ezért gyermekkönyvet írt melyben elmeséli egy hatalmas tehén kalandjait.

Bónusz: Ő itt Poncho Via a világ leghosszabb szarvval rendelkező bikája.

betöltés...