7 dolog, ami megváltoztatja a szem színét

Sok mindenki elgondolkozott már rajta, hogy hogy nézne ki más szemszínnel. Esetleg vonzóbb lenne? Vagy kevésbé állna neki jól? Valójában nagyon sok dolog tudja megváltoztatni a szem színét…

1.

A hangulat

Düh vagy öröm esetén megváltozik a szívverés, a légzés felgyorsul és az írisz színe is megváltozik. Néha sötétebbé, néha pedig világosabbá válhat.

2.

Melanin és életkor

Amikor egy csecsemő megszületik, akkor a szemük színe változhat. Ez leginkább a kék szemmel született babákra vonatkozik. A kék szem titka, hogy a szemben lévő írisznek alacsony a melanin tartalma és jobban eloszlatja a fényt. A barna szemmel született babáknak viszont barna marad a szemük, náluk nem figyelhető meg változás. Nem ritka, hogy a végső szemszín 12 éves korig alakul ki.

3.

Az alternatív gyógyászatban van egy olyan felvetés, miszerint a belső szerveink “minősége” látszik az íriszen. Ezt az irányt iridológiának nevezik.  De Dr. Robert Morse, egy egészségügyi szakember, aki negyedmillió beteggel rendelkezik, úgy gondolja, hogy a szem külső kvadrantája az agy egészségéhez kapcsolódik, míg a belső kör az emésztőrendszerhez. A fenti képen egy lány szeme van, aki 6 éve vegán életmódot folytat és megváltozott a színe.

4.

A smink és a ruha is meg tudja változtatni az ember szemének a színét. A nők nagyon jól bánnak a színekkel, és tudják is mi áll jól nekik. A barna szemű nőknek az arany, rózsaszín és élénkzöld, a kékeknek és zöldeknek a türkiz, smaragd és kék emeli ki a szemük színét.

5.

A barna szem az egyik leggyakoribb szemszín. A Föld lakosságának 70\%-a rendelkezik ezzel a színnel. A kék szemű emberek gyakoribbak Észak-Európában: Észtországban, Dániában, Finnországban – 85\%, Németországban – 75\% és az Egyesült Királyságban – 50\%. Időnként ez a szemszín megtalálható a Közel-Keleten. Egyébként kutatók felfedezték, hogy a kék szín létrejötte egy mutációnak köszönhető. A bolygó lakosságának viszont csak 2\%-a rendelkezik zöld szemmel.

6.

A szemszínét meg lehet változtatni, de ez a lézeres eljárás még elég gyerekcipőben jár és nem veszélytelen. Az egyik influencer bevállalta és meg is vakult….

7.

Vannak olyan emberek, akiknek kaméleon szemük van. Ezt megvizsgálták tudósok is, de nem állapítottak meg semmilyen szembetegséget a háttérben, ami ezt okozhatná. Ez egy egyedülálló sajátosság, ami nagyon kevés embernél található meg. A kaméleon szemet nem lehet örökölni sem.  A kaméleonszem reagál a stresszre, a romantikus érzelmekre és a fáradtságra, változásuk összekapcsolható a környezettel és az éghajlat változással is.

Eyes of the girl

De hogyan is néznének ki a sztárok más szemszínnel?

Julia Roberts

Angelina Jolie

Monica Belucci

Chris Evans

Megan Fox

Zac Efron

Amanda Seyfried

betöltés...