20 lenyűgöző információ, ami azokat is meglepi, akik azt hitték, már mindent láttak

Amíg világ a világ, soha egyetlen ember sem jelentheti ki, hogy bizony ő már mindent látott. Egészen egyszerűen ez lehetetlen. Nincs és talán soha nem is lesz olyan ember, aki mindent tudna a világról vagy mindent látott volna a világban. Nap, mint nap szembesülünk olyan dolgokkal és átélünk olyan dolgokat, amiket korábban még soha. Ez pedig életünk végéig elkísér minket.

Legyünk bármilyen tapasztaltak vagy sokat utazók, rengeteget olvasók, egyetlen élet vajmi kevés ahhoz, hogy ilyen kijelentést tegyünk. Szinte biztosak vagyunk benne, hogy nem tudod, hogyan csempésztek a börtönökbe különböző holmikat a raboknak. Vagy azt, hogy van egy sziget, amire a lábadat sem teheted be. Tudtad például, hogy a narancs eredetileg nem narancssárga színű volt? Nem? Akkor cikkünkből ezeket és még ehhez hasonló tényeket tudhatsz meg, amik bizony nem szerepeltek az iskolai tankönyvekben.

2015 májusától 2,3 millió amerikai még előfizette az AOL Dial Up Internet szolgáltatást.

A Nokia eredetileg 1865-ben alakult, méghozzá papírnyomtató társaságként. Akkoriban a papír volt a világ egyik legszélesebb körben elterjedt és alkalmazott távolsági kommunikációs módszere.

1988-ban egy Leatherback teknős vetődött partra a walesi Harlech Beach-en. Becslések szerint az állat legalább száz éves volt.

A tacskót, más néven egy kolbászkutyát eredetileg vadászatra tenyésztették. Valójában a „tacskó” kifejezés németül „borz kutya”.

2013 elején az oroszországi komi térségben lévő börtön táborban lévő őrök elkaptak egy macskát, ami a kerítésen lopakodott és amit mobiltelefonok, töltők és akkumulátorok csempészésére használtak. Az emberek a rabok számára szükséges eszközöket a macska hátára ragasztották, majd a macskát feltették a kerítésre, így a foglyok a túloldalon levéve őket, megkapták a csomagokat.

Bruno Mars születési neve Peter Gene Bayot Hernandez. Színpadi nevét, „ Bruno Mars ”, a birkózó, Bruno Samartino ihlette. Ennek oka az volt, hogy gyerekként Bruno független, magabiztos és erős akaratú volt, mint a birkózó. A „ Mars ” azért jött, mert a lányok gyakran azt mondták, hogy Bruno nem evilági pasi.

A „határidő” kifejezés az amerikai polgárháborúból származik. Ugyanis, a foglyok köré vonalakat húztak. Ha átlépték ezt a vonalat, akkor az őrök kivégezték őket. Később mind a foglyok, mind az őrök ezt a vonalat „halott vonalnak” nevezték.

Van egy sziget, amely a Bengáli-öböl közepén fekszik, az úgynevezett North Sentinel Island. A sziget bennszülött lakosait soha nem gyarmatosította a külvilág. A lakosok rendkívül ellenségesek és mindenkit megtámadnak, aki meg akarja szállni a területet. Ami még érdekesebbé teszi, hogy a szigetet elhagyva ezek az emberek rejtélyes betegség tüneteit mutatják, mielőtt meghalnak, ha nem térnek vissza oda.

Vidd el szobanövényeket egy sétára! Érdekes ugye? Miért tennénk ilyet? Július 27-én ünneplik ezt a bizarr napot, amikor az emberek sétálnak a szobanövényeikkel, hogy kicsit jobban megismerjék a környezetet.

A legkevésbé sikeres Harry Potter film körülbelül kilencven millió dollárral többet hozott, mint a legsikeresebb Twilight, vagyis Alkonyat film.

2013 végén Dr. Kristofer Helgen fedezte fel az első húsevő emlőst a nyugati féltekén. Olinguito-nak nevezik és a mosómedve család tagja.

Moser-lámpa

2002-ben a brazil szerelő, Alfredo Moser új típusú lámpát talált ki, amihez semmilyen elektromos áramot nem használt. A Moser-lámpát vízzel megtöltött műanyag palackból és fehérítőből állította elő. Körülbelül annyi fényt ad, mint egy 40–60 wattos izzó. Egyre népszerűbb az olyan országokban, ahol az elektromosság drága árucikknek számít. Például a Fülöp-szigeteken több, mint 140 000 házban szerelték fel őket. A találmány sikere ellenére Alfredo Moser nem gazdagodott meg.

Voyager-1

A rendelkezésre bocsátott új kutatások alapján a NASA Voyager 1 járműve elhagyta a Naprendszerünket. Ezzel az első olyan ember alkotta tárgy lett, ami elhagyta a Naprendszert. Az 1977-ben elindított Voyager 1 szonda 2025-ig nem fogy ki a hajtóanyagból, ami azt jelenti, hogy addig is még mélyebben belemerülhetünk a csillagközi térbe.

2013 közepén földrengésbiztos templomot építettek Christchurchben, Új-Zélandon. A templom elsősorban kartonból épült. 98 óriás kartoncsőből áll, amik többrétegű vízálló poliuretánnal vannak bevonva. A „karton katedrális” építése hat millió dollárba került és akár ötven évig is fennmaradhat.

A dongódenevér nemcsak a világ legkisebb denevére, hanem egyben a világ legkisebb emlőse is. Ezek az aranyos kis lények mindössze két grammot nyomnak és 29-33 milliméter hosszúak.

2007-ben egy ezer gallonos felfújható medencét loptak el valaki hátsó kertjéből anélkül, hogy egyetlen csepp vizet találtak volna utána.

Háromszor nagyobb a valószínűsége annak, hogy a számítógépes vírust egy vallási webhelyről szedjük össze, mint egy felnőtt filmeket tartalmazó oldalról.

Becslések szerint az Amazonas esőerdeiben 20–40 millió különböző állatfaj létezik, amelyek többsége rovar, emellett pedig több, mint negyvenezer növényfajnak ad otthont.

A narancs eredetileg zöld volt.

Az első narancs, amit nyugatról importáltak, Délkelet-Ázsiából származott és zöld színű, mandarin-pomelo hibridek voltak.

Valójában a világ melegebb részeiben, például Vietnamban és Thaiföldön termesztett narancs zöld marad egész élettartama alatt.

Munkába menni sokkal veszélyesebb, mint háborúba.

Statisztikai szempontból háromszor nagyobb annak a valószínűsége, hogy munkába vagy hazafelé menet halunk meg, mint annak, hogy manapság háborúba kerülnénk.

betöltés...