6 jel, hogy a kapcsolatod zátonyra futott

Mindannyian tudjuk, hogy a kapcsolatokban vannak hullámvölgyek. Ezeket normál esetben meg tudják beszélni a felek, és van, hogy rendeződik is, ha igazán akarja mindkét ember. Viszont, ha egy hullámvölgy már tartósabb és a beszélgetések sem segítenek, ott már érdemes elgondolkozni azon, hogy vajon tényleg megéri-e együtt lenni, vagy jobb elengedni és külön válni? Vannak ilyen árulkodó jelek, amik sokszor segíthetnek a döntésben. A legnagyobb problémát az jelenti, ha az egyik fél már nem szeret. És itt nem a rózsaszín ködös szerelemre kell gondolni, ami az első pár hónapban van… De nézzük is, melyek ezek.

  1. Soha nem figyel rád igazán!

Szeretnéd vele megosztani a gondjaidat, a problémáidat, vagy csak egyszerűen elmesélni, hogy mi volt veled. Látszik rajta, hogy meghallgat, de úgy igazán mégsem mutat feléd érdeklődést. Annyira nem érdekli, hogyha két nap múlva visszatérnél az adott problémára ő azt sem tudja miről van szó, mert nem figyelt. Általában ilyenkor csak azért hallgat meg, hogy ne kezdj el dühöngeni és puffogni.

2. Nem akar közös programokat!

Alig várod, hogy hétvége legyen és végre kimozdulhassatok együtt, vagy már neki állnál szervezni a nyaralást, de őt nem igazán érdekli. Jobban érdekli, hogy tévézzen vagy olvasson, szeret kimozdulni, de nem veled, hanem a haverjaival. Ilyenkor érdemes azon elgondolkoznod, hogy tényleg megéri-e ennyi energiát beleölni a kapcsolatotokba? Mert ki akarna otthon ülni, mikor a gyönyörű időben kint is lehet lenni, nem mellesleg normál esetben a közösen eltöltött idő még jobban összekovácsolja az embereket.

3. Nem érzed magad fontosnak!

Sokszor adódnak olyan élethelyzetek, amikor kicsit háttérbe szorulsz. Például, ha egy új munkahely miatt többet kell túlóráznia. De ezek általában nem tartanak örökké. Az se baj, ha eljár a barátaival néha sörözni, de fontos tudnod, hogy ilyen esetekben, ne te legyél az, akivel lemondja a programokat. Ha úgy érzed, hogy mindenki másra szán időt, és te vagy az utolsóutáni ember, akivel időt akar tölteni, ott akkor bajok vannak. Fontos, hogy tudd, van egy fontossági sorrend, aminek a tetején – normál esetben – te vagy.

4. Nincs veszekedés!

Egy kapcsolatban az a legjobb, ha nincs súrlódás, de ez persze elkerülhetetlen. Ilyen kapcsolat nincs. Mindenhol vannak kisebb, nagyobb összezörrenések, amiket tudni kell kezelni és megoldani. Normál esetben ezt felnőttek módjára, leülve és megbeszélve lehet a legjobban, de ha nem hajlandó, akkor sok mindent nem tudsz tenni. Ha mégis úgy döntenél, hogy az éjszaka közepén elmész és ő nem megy utána, akkor az árulkodó jel lehet. Valószínű, hogy ebben az esetben mindkettőtöknek le kell csillapodnia, de ha nem keres semmilyen formában, akkor ez tényleg már a kapcsolat végét jelentheti.

5. Nem jó a kommunikáció!

Mindent az intimitással próbál megoldani. Persze, lehet, hogy a kémia kiválóan működik köztetek, de tény, hogy mindent nem lehet ezzel megoldani. Ha már hetek óta nyomja a lelkedet valami, amit szeretnél vele megbeszélni, de akárhányszor felhozod, valami oknál fogva az ágyban köttök ki. Rövidtávon működhet, de hosszabb távon nem, mivel a probléma csak gyülemlik és egyszer borulni fog a bili.

6. Nem mondja ki a bűvös szót!

Nyilván az első időszakban még naponta többször is a füledbe súgja, hogy szeret, de hónapok és évek múlásával ez egyre jobban elkopik. Nem arról van szó, hogy mindig mondani kell, mert sokkal többet ér, ha éreztetik az emberrel, de azért néha fontos a másik tudomására adni. Az, hogy közli, hogy imád, hát igen…nem ugyanaz a kettő.

betöltés...