Életét vesztette a laposföld-hívő Mad Mike Hughes – Lezuhant a házilag barkácsolt rakétájával

64 éves korában elhunyt Mad Mike Hughes, a híres laposföld-hívő, aki saját gőzmeghajtású, házi rakétájával szeretett volna feljutni az űrbe, méghozzá azért, hogy bebizonyítsa, hogy a Föld lapos. Tavaly augusztusban azonban bevallotta, hogy valójában csak repülni akart, a többi már csak a hírverésről szólt.

Hughes szombaton, Kaliforniában a sivatagban lőtte ki magát, de a felszállás után nem sokkal probléma merült fel, így a körülbelül tizennyolc ezer dollárból épített szerkezet a földbe csapódott.

A kilövés pillanatait filmre is vették a Homemade Astronauts című új, kis költségvetésű tévéműsorhoz, amely a US Sience csatornán mutatta volna be a házilag barkácsolt rakéták készítőit. A videófelvételen jól látható, hogy a kilövés után az ernyő levált, így zuhanáskor már semmi sem fékezte meg a rakétát.

Mike Hughes gépkocsivezetőként dolgozott és két évvel ezelőtt jutott fel első alkalommal a levegőbe sufnirakétájával. Akkor a Mojave-sivatagban 571,5 méter magasságig repült, a sebessége 563,27 km/h lehetett, mikor kinyitotta az ejtőernyőt.

A férfi 2002-ben Guinness-rekordot állított fel a leghosszabb (31 méteres) limuzinos ugrásával egy hosszú Lincoln Town Car limuzinnal.

betöltés...