9 pszichológiai kérdés, amivel bárki fejében olvashatsz

A mély párbeszédek mostanság nagyon népszerűvé váltak. Ezek alapvetően olyanok, mint a barátok közötti filozófiai beszélgetések. A kommunikációnak egy olyan fajtáját képviselik, melyek segítenek jobban megismerni egymást.
Most olyan kérdések következnek, melyek révén egészen új oldaláról ismerheted meg a beszélgetőpartneredet. Ezek a kérdések talán még akkor sem merültek még fel köztetek, ha régóta barátok vagytok. A kérdésekre részletes választ kell adni, az igen-nem itt nem működik. Ne feledd, ebben az esetben nem léteznek helyes vagy helytelen válaszok!

  • Kinyitnád-e azt a borítékot, amiben a halálod dátuma van? Az erre a kérdésre adott válaszból azt tudhatod meg, hogy a beszélgetőpartnered hisz-e abban, hogy minden eleve el van rendelve, és megismerheted az élethez való viszonyulását.
  • Lennél-e saját magad barátja? A válasz megmutatja az illető önbecsülését, az erősségeit és gyengeségeit, és azt, hogy mennyire érdekes személyiség.
  • Ha egy mércével mérhetnéd az embereket, milyen mércét használnál, ami a társadalmi státuszt vagy a boldogság, a gazdagság stb. szintjét mutatja meg? A válaszból kiderül, hogy a beszélgetőtársadnak milyen értékrendje van és melyek számára a prioritások.
  • Mit csinálnál másként, mint mások? Az önbecsülés, a humorérzék, az egyediség derülhet ki a válaszból.
  • Ha a párod magától nem tudná meg soha, hogy megcsaltad, elmondanád neki? A válasz megmutatja a válaszoló erkölcsi értékrendjét és az emberekhez való hozzáállását.

  • Érezted már valaha, hogy egy nap már vagy ezerszer megismétlődött? Megtudhatod, hogyan éli az illető az életét, mennyire tölti meg tartalommal a mindennapjait, számít-e neki, hogy a napok ne csak üresen teljenek egymás után.
  • Ha a nők és a férfiak két különböző bolygón élnének, mi történne ezeken a bolygókon? A kapott válaszból kiderül, hogy az illető a sztereotípiák szerint gondolkodik-e és mennyire logikus a gondolkodása.
  • Ha bűntényt követsz el azért, hogy enni tudj adni a gyerekednek, akkor rossz ember vagy, vagy a szükség miatt nem volt más választásod? Ez a kérdés is az erkölcsi értékekre világít rá, valamint a családhoz való viszonyra.
  • Ha a boldogság pénz lenne, mi lenne a munkád? A válaszból megismerheted az illető vágyait, álmait és azt, hogy mit hiányolnak az életükből.

betöltés...