Így néznének ki kedvenc állataink külső szőrzet és tollak nélkül!

Tar, szőrtelen, borotvált, csupasz, bőrfejű…bizonyára sokunknak ismerősek ezek a kifejezések, de vajon tudtad-e hogy nem az ember az egyetlen faj a földön, aki hajhullástól szenved?
A testünket borító szőrzet teljes elvesztését – legyen az a fejtetőn, az arcunkon vagy egyéb testrészünkön – alopéciának nevezi a szakirodalom.

Az alopéciát nem feltétlenül betegség okozza, hiszen a szőrelvesztés/kopaszodás mögött természetes folyamatok is állhatnak, ilyen például az öregedés, de magának a folyamatnak biológiai gyökerei is lehetnek. Erre példa a vitamin és ásványi anyag túlzottam alacsony szintje a szervezetben és a genetika.

A jelenség – mint írtuk – nem kizárólag az embernél jelenik meg, rengeteg állat is produkálhatja a testét borító szőrzet teljes vagy részleges elvesztését. Bár mostanában divatból is tenyésztünk teljesen csupasz állatokat, de nem minden szőrtelen állat az ember természetbe való beavatkozásának a műve.

A lenti fotókon látható állatokat dús szőrzettel vagy színes tollazattal ismerjük, így csupaszon a kinézetük minden túlzást félretéve kivétel nélkül mindenki arcára mosolyt csal.
Egyes állatok ‘szupercukik’ bunda nélkül, mások rendkívül viccesek, megint mások pedig olyannyira félelmetesek, hogy egy horror főszerepét is elvállalhatnák.

Íme hát a 14 zabálnivaló csupi állat, szerinted is ugyanolyan aranyosak, mint szőrösebb társaik?

1.Papagáj

2. Medve

3. Pingvin

4. Hangyászsün

5. Csimpánz

6. Mosómedve

7. Ló

8. Csirke

9. Menyét

10. Őz

11. Patkány

12. Nyúl

13. Mókus

14. Kenguru-bébi

betöltés...