Ez a 4 egyszerű módja annak, hogy a bikini területe sima legyen

Bizonyára nem mondok új információt azzal, hogy a legtöbb nő egyáltalán nem szereti, ha a nyári szezonban úgy nő a testszőrzetük, mint a gomba. Ilyenkor szeretnének hosszú ideig sima és szőrtelen testtel mutatkozni. Mindegy, hogy a lábakról, hónaljról vagy épp az intim területekről van szó, mivel a tikkasztó melegben nem túl szép látvány, se az utcán, se a vízparton a fedetlen szőrős testrész. Sokan még mindig a borotva mellett teszik le a voksukat, ám az nem annyira hatékony, mint az epilátorozás vagy gyantázás. Sajnos az efféle szőrtelenítések tartanak a legrövidebb ideig. Az epilátor illetve a gyanta segítségével gyökerestül szabadulhatunk meg a nem kívánatos szőrszálaktól, melyek akár két hétig tartó simaságot is eredményezhetnek. Meg kell jegyeznünk, hogy ezek eddig a legfájdalmasabb eljárások, így csak azok szőrtelenítik így magukat, akik bírják a fájdalmat. Akik persze hosszabb ideig tartó szőrtelenítésre vágynak azok a lézeres szőrtelenítést választják. Mondhatni ez a legtartósabb módszer mind közül.

Mai cikkünkben úgy döntöttünk bemutatjuk nektek azt a négy módszert, amivel ti magatok is simává varázsolhatjátok a bikinivonalatokat. Egyes módszerekhez semmi más nem kell csak néhány otthon is megtalálható alapanyag.

Cukor/méz

Talán ez az egyik legbiztonságosabb módszer, amivel el tudod távolítani a nem kívánatos szőrszálakat a bikinivonaladról és egyéb testrészedről. Az olvasztott cukor vagy méz antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik.

Ez azt jelenti, hogy nem kell attól félned, hogy kipirosodik, kipattog vagy irritáció lép fel az érintett területen, mert elpusztítja a baktériumokat és gombákat. A legjobb, hogy ezzel egyetlen szőrszálad sem fog benőni, így ettől sem kell tartanod. Az egyetlen negatívum, hogy ugyanúgy működik, mint a rendes gyanta.

Gyantázás

Talán az egyik legfájdalmasabb eljárás, ami világszerte elterjedt a nők, sőt még a férfiak körében is. Mivel a forró viasz, amit a kozmetikus vagy épp te magad felkensz az érintett testrészedre megnyitja a pólusokat, ezért hatékonyabban tudod eltávolítani a szőrszálakat.

A rendszeres gyantázás egyébként gyengíti a szőrszálakat, sőt ritkítja is. Két hátránya van az egyik, hogy fájdalmas a másik pedig, hogy folyamatosan figyelned kell a kibújó szőrszálakat, mert hajlamosak benőni.

Bio-cukor/méz gyanta.

A rendes és hagyományos gyantával ellentétben ez az anyag sokkal rugalmasabb, ami nem tapad annyira a bőrhöz. Az efféle gyanta nem teszi lehetővé a szőrszálaknak, hogy egyhamar kibújjanak a bőr alól.

Ám ebben az esetben is gyakori probléma, hogy a növekvő szőrszálak sajnos betokosodnak, ami nagyon kellemetlen tud lenni. A problémával célszerű szakemberhez fordulni.

Lézeres szőrtelenítés

Igaz, ezt nem igazán lehet otthon kivitelezni, de szó szerint ez az egyik legfájdalommentesebb eljárás, amivel hosszú időre megszabadulhatsz a kósza és zavaró szőrszálaktól. Sajnálatos módon még nincs a világon olyan módszer, amivel örökre búcsút inthetsz nekik, de ezzel sokkal tovább húzod, mint bármilyen szőrtelenítési módszerrel.

10-12 alkalom után már nem fogsz fekete vagy sötétebb szőrszálakat felfedezni a testeden, de évente meg kell látogatni a szakembert, hogy a bikinivonalat rendbe tudja tenni.

Te melyiket próbálnád ki?

betöltés...