Ez a 7 tipikus jele annak, hogy depresszióban szenvedsz.

A depressziót bizonyos esetekben a 21. századi pestisnek nevezik. Egyes tanulmányok szerint ez a betegség is pontosan ugyanúgy kezelhető, mint az összes többi betegség, csak az a fontos, hogy időben észrevegyük a tüneteket. Az első lépés, hogy meg kell szabadulni attól a problémától, ami az egészet generálta, illetve meg kell állapítani, hogy a tüneteket amiket érzünk valóban a depresszió jelei-e. Ha nem tudod eldönteni, hogy azok-e vagy sem ne csüggedj, ugyanis azzal a céllal állítottuk össze ezt a cikket, hogy könnyebben tudd azonosítani a problémát. Lássuk hát.

Folyton álmosság és levertség gyötör.

Állandóan alacsony energiaszintet érzel, annak ellenére, hogy a napi rutinjaid semmit sem változtak és általában időben lefekszel aludni. Ha ébredéskor azt érzed magad, mintha lefutottad volna kétszer a maratont, akkor rossz hírünk van, valószínű depresszióban szenvedsz.

Gyakran érzed magad értéktelennek, többször eszedbe jut, hogy mi értelme van az életednek.

Egy nap azon kaptad magad, hogy olyan gondolataid támadnak, mely szerint haszontalan vagy, és semmi értelme az életednek? Megfordult már a fejedben, hogy kiontod az életed csak azért, hogy elmúljanak ezek a kételyek a fejedben? Nem igazán riadsz meg a halál gondolatától? Ezek mind-mind a depresszió és a szorongás tünetei, amik egyre mélyebbre taszítanak.

Alvási problémákat tapasztalsz.

Ez lehet álmatlanság, vagy, hogy sokkal hosszabb ideig alszol, mint szoktál. Ha kialudtad a nyolc órádat, és ennek ellenére szívesen aludnál még legalább ennyit, akkor baj van. Amennyiben ezek mellé még az energiaszinted is a béka feneke alatt van, akkor nagy esély van rá, hogy depis vagy.

Folyamatosan változik a súlyod, nem tudod egy bizonyos szinten megtartani.

Depresszióra hajlamos tünetek, ha nem tudod megtartani a súlyodat, folyamatosan fogsz vagy épp hízol. Minden embernél más. Van aki bánat evő, van aki pedig egyáltalán nem tud enni ezen időszak alatt. Bármelyik is jelentkezik nálad ideje szembenézni a problémával.

Semmi sem okoz örömöt az életedben.

Sem a hobbijaid, sem a körülötted lévő emberek, sem a munkád, sem a családod nem okoz neked boldog és örömteli perceket, helyette folyton unatkozol, mélabús vagy, fáradt és kedvtelen. Ezek bizony a depresszió egyértelmű tünetei.

A hangulatod a mínusz tartományban mozog.

Állandóan bánatos és szomorú vagy, minden irritál és felidegesít, nem tudod eldönteni mit akarsz. Folyamatosan tanácstalannak érzed magad. Ha ezek a panaszok hetekig fennállnak, akkor el kell fogadnod a tényt, hogy depresszióba zuhantál.

Észreveszed, hogy hirtelen elkezd romlani az egészségi állapotod.

Hirtelen fellépő fájdalmakat tapasztalsz, amiket előtte még sosem éreztél. A depresszió kísérőtünete az ízületi gyulladások, hátban fellépő fájdalmak és emésztési problémák. Ha ezeket nem lehet balesettel vagy gyomorrontással magyarázni, akkor egyértelmű a gond. 

Sokan kérdezik, hogy a depresszió kialakulása megakadályozható-e?

A válasz igen. Az illetőnek fel kell ismernie, ha valami nem stimmel és egyből orvoshoz fordulni, aki vagy gyógyszeres terápiát ajánl, vagy fényterápiát javasol, esetleg háziállat tartására buzdítja az embert… stb.

Számos tanulmány szerint a depresszió bizonyos formáit, például, ami szezonális és leginkább a hideg és sötét évszakban jön elő, D-vitaminnal lehet kezelni. Ehhez nincs szükség semmilyen orvosi konzultációra. Minden nap az egyik főérkezésnél beveszel egyet belőle és hamar érezhető lesz a hatása.

A szakemberek úgy vélik, hogy a depresszió illetve mindennemű betegség leküzdhető, ha időben észrevesszük az árulkodó tüneteket.

Te észrevettél hasonló tüneteket magadon vagy a szeretteiden?

betöltés...