13 dolog az edzésről, amit senki nem mond el neked

Egyre több ember választja az egészséges életmódot, és talán most a bezártság miatt a mozgás még jobban felértékelődött. Azonban a kezdeti lendület miatt az emberek hajlamosak átesni a ló túloldalára és szinte mindennap edzeni akar ilyenkor mindenki. Azonban az edzők és a szakemberek mindig felhívják a figyelmet a mértékletességre. A legjobb, ha személyi edzővel edzünk, aki mindenben segít, azonban mégis vannak dolgok, amit nem szívesen árulnak el nekünk. Mi most ezeket összegyűjtöttük:

  1. Az eredmények nem jönnek egy hét után

Amikor elhatározzuk, hogy neki állunk az edzésnek, fontos, hogy figyelembe vegyük, a változás nem egy gyors folyamat, így ha a nyaralás előtt 2 hónappal határozzuk el, hogy már pedig bomba alakunk lesz a tengerparton, jobb ha elfelejtjük. Mert szinte borítékolható a kudarc. Nyilván, sok függ a genetikától és az étkezéstől is, de a szemmel látható változások általában 2-3 hónap után jönnek. Normál esetben heti 3 erő és 2 kardio edzés bővel elég, hogy a maximumot nyújtsuk.

2. A kitűzött cél nem mindig fog sikerülni

Sokan, amikor először mennek edzőhöz, lobogtatják a képet maguk előtt, hogy hogyan szeretnének kinézni. Ilyenkor általában a kedvenc színész vagy sportoló képével jönnek az emberek. Nehezen értik meg, de van, amikor a test felépítésből fakadóan nem lesz meg a kitűzött cél, hiába a megfelelő edzés és diéta. Fogadjuk el, hogy nem vagyunk egyformák.

3. Általában 5-7 óra bőven elég a személyi edzővel

A személyi edzők az edzés elején tényleg nélkülözhetetlenek, de miután belerázódtunk, igazából már csak pénzkidobás. Általában 5-7 óra bőven elegendő, hogy elsajátítsuk a megfelelő mozdulatsorokat, és tanácsokat kapjunk, hogy hogyan tudjuk kihozni magunkból a maximumot.

4. Az alapgyakorlatok bőven elegek a szép test eléréséhez.

A személyi edzők célja természetesen, hogy minél tovább vedd igénybe a szolgáltatásait. Ebből fakadóan sokszor elhanyagolják az alapgyakorlatokat. Fontos tudni, ha szép testet akarunk magunknak formázni, akkor érdemes az alapgyakorlatokra hagyatkozni. Ilyen a kitörés, plank, súlyemelés. Ezek mind más területet dolgoztatnak meg, de nagyon hatásosak.

5. Nincs szükség teljesítménynövelő szerekre

Általában a kezdőket tudják megetetni azzal, hogy erre mekkora szükség van. Valójában egy választékos, fehérjedús étrend sokkal célravezetőbb, mint ezek a porok.

6. Még a legkeményebb edzéssel sem lehet teljes mértékben megszabadulni a narancsbőrtől

Sok mindenkit zavar a narancsbőr és ebből kifolyólag állnak neki edzeni, és attól várják a csodát, hogy majd eltűnik. De ki kell, hogy ábrándítsunk mindenkit. Természetesen nagyban függ az étkezéstől és attól is, hogy mit edzünk, de a genetikához is van köze. A cellulit sosem fog teljesen eltűnni.

7. Nem kell rendszeresen hasra edzeni a szép eredményért

Az edzőteremben sokan edzenek hasra, mivel úgy gondolják minél többször, annál jobb. De ez egy tévhit: ha sokszor edzünk rá, akkor a derekunk fog szélesedni, és nem fogunk karcsúsodni. A hasi izmok elegendő terhelésnek vannak kitéve a gyakorlatok során, így bőven elegendő heti egyszer nagyobb figyelmet fordítani rá.

8. Egy izmos test eléréséhez nem elég a jóga, pilates és társai

A gyönyörű izmok megjelenéséhez nem elég zumbázni, vagy jógázni. Természetesen ezek is olyan mozgásfajták, amik hasznosak, de ettől nem fogunk izmost építeni. Ahogy tartja a mondás, teher alatt nő a pálma, itt is igaz, mivel a súlyzós edzésekkel tudunk izmot építeni.

9. A nőknek több ismétlést kell végezniük, és kevesebbet pihenni

A férfi és a női fitness eltér egymástól. A nőknek van egy belső szabályozója, ami meggátolja, hogy túledzenek. Nekik inkább a mennyiségre kell figyelniük, mint a súlymennyiségre. A gyakorlatok között elég 30-40 másodperc, míg a férfiaknak több idő kell, mert ők nagyobb súlyokkal edzenek.

10. A sok edzés, és kevés evés nem működőképes

Kalóriahiányra mindenképp szükség van, de nem szabad magunkat éheztetni, mivel a szervezet ekkora takarékos üzemmódba fog kapcsolni. Ennek valódi kárát akkor fogjuk látni, mikor újra elkezdünk normálisan enni, és az egyből zsírként fog lerakódni, és amilyen könnyen jött a látványos formálódás, olyan könnyen el is fog tűnni.

11. A kardió edzést is tudatosan kell végezni

A kardió edzést is el lehet rontani, bármennyire furcsán is hangzik. Ha kardió napot tartunk, akkor általában az állóképességünket fejlesztjük, miközben persze ég a zsír. Ilyenkor érdemes a határainkat feszegetni, mivel maga a zsírégetés az 40 perc után kezdődik.Ha nem tartunk külön napot, akkor egy fárasztó edzés után érdemes 20 percet a kardióra szánni.

12. Van jó alak is, mindenféle edzés nélkül

Vannak, akik olyan mázlisták, hogy úgy néznek ki, mintha valamelyik testépítő bajnokságon vettek volna részt. Nekik elég a mindennapi mozgás és egy kisebb odafigyelés az étkezésre.

13. Plusz tanács

Az edzés után endorfin és szerotonin termelődik a szervezetben, ami 30 perc mozgás után az ötszörösére fog nőni, és kb. 2 órán át tart.

betöltés...