8 étel, amit bűntudat nélkül ehetsz vacsorára is

Az emberek a mai napig úgy gondolják, hogyha este 6 után esznek, azzal hibát követnek el. Az igazság ezzel szemben viszont az,hogy az esti étkezés kihagyása többet árthat mint amennyit használ, mivel így idővel lelassul az ember anyagcseréje, ezen kívül pedig a szervezet a tápanyag hiányt az izmokból próbálja pótolni. Továbbá az esti koplalás, másnap túlzott éhséghez vezet. Íme 8 étel amit biztosan ehetsz vacsorára anélkül, hogy bűntudatod lenne:

  1. Főtt tojás

A tojás olyan természetes fehérjeforrás, amely esszenciális aminosavakat is tartalmaz. Omlett és rántotta szintén jó választás lehet, de csak akkor ha minimális mennyiségű olajjal készül.

2. Szőlő és sajt

A sajt tripofán és fehérje tartalma hasznos a szervezet számára, a kazein pedig különösen jó hatással van az izomzatra. A szőlő pedig gazdag melatoninnal rendelkezik, szintén hasznos a szervezet számára elalvás előtt.

3. Pulyka

A pulyka az előzőeknél nehezebb étel ugyan, de triptofán és fehérje tartalma miatt nagyon egészséges. A csirkénél is jobb választás, mivel a szervezetünk könnyebben emészti.

4. Fehérje turmix

Bár nem éppen szokványos vacsora, sőt nem is kimondottan étel, a fehérje turmix gyorsan fogyasztható és könnyen emészthető. Ezen kívül a fehérje tartalma hasznos az izomzat számára, és eltelíti a gyomrot.

5. Hal

A hal szintén gazdag fehérjében és emellett omega 3 zsírsavakban is. Kiváló választás lehet késő esti étkezéshez egy tőkehal vagy lepényhal.

6. Saláták

A különböző saláták alacsony kalória tartalommal rendelkeznek, emellett számos a szervezet számára hasznos tápanyaggal bírnak. Vacsorára akár önmagukban is jó választás lehet, mivel könnyen telített érzést keltenek a gyomorban.

7. Spenót

Az alacsony szénhidrát tartalma mellett magas fehérje és energia tartalommal rendelkezik. Párolva és főzve is fogyasztható. Emellett kiváló A és B vitamin forrás.

8. Görög joghurt

A görög joghurt sűrű, krémes, emellett kevés szénhidrátot és sok fehérjét tartalmaz. Érdemesebb a natúr joghurtot választani, mert az ízesített joghurtok rengeteg cukrot tartalmazhatnak.

betöltés...