8 egyedi kialakítású tűzrakó, amit filléres összegből te magad is meg tudsz csinálni

Azok az emberek, akik szeretik a természetet, a madárcsicsergést, a fák és a virágok illatát, a tűz pattogó hangját s annak melegségét biztosan elgondolkodtak már azon, milyen jó lenne egy saját tűzrakó hely a ház udvarába, ahol kerti partikat lehetne tartani. Igen ám, de sokan azt hiszik, hogy ezeket nagyon sokba kerül megcsinálni és, hogy csak mesteremberek tudják kivitelezni. Ez azonban nagy tévedés, mert egy kis kreativitással, no meg a mi segítségünkkel pofon egyszerű és hangulatos kis tűzrakókat tudtok magatoknak csinálni mindegy, hogy lakásban vagy családi házban laktok. Összegyűjtöttünk néhány ötletet, amit filléres összegekből ki lehet hozni.

Kihasználatlan kerti tó mélyedések.

Előfordul, hogy az udvarokban vannak olyan helyek, amelyek régen teljesen más funkciót láttak el, de ma már nem lehet normálisan hasznosítani őket, kivéve, ha szeretsz a szabadban sütögetni, mert akkor pofon egyszerűen ki lehet alakítani egy csinos és hangulatos tűzrakóhelyet.

Tégla berakású.

Ha nincs sok helyed, de szeretsz a barátaiddal együtt főzőcskézni a szabadban, szereted a tűz melegét és pattogó hangját, akkor ez a téglával kirakott tűzrakóhely pont neked való. Nem igényel se nagy helyet, se vastag pénztárcát.

Otthoni változat.

Nincs udvarod, de imádod a tűz melletti beszélgetéseket, ez a kis gyönyörűség minden vágyad teljesíti. Tény, hogy ebben nem lehet ételt készíteni, de szépnek szép.

Kavics ágyon.

Amennyiben van kedved egy ilyen hasonló kis tűzrakót készíteni, és az eszközeid is megvannak hozzá, akkor bátran állj neki, mert nem fogod megbánni. Az alap betonból készült, amibe kisebb nagyobb köveket lehet helyezni, közéjük pedig egy speciális anyag kerül, ami ég.

A lehető legegyszerűbb.

Ha nincsen más a fészeredben csak néhány vaslemez, akkor egy hegesztő segítségével gyorsan illeszd össze, és máris kész a menő és egyszerű sütögető helyed. De vigyázz, mert a vas nagyon könnyen felforrósodik.

Mozaikdarabokkal kirakva.

Tény és való, hogy pofás ki tűzrakóhely, de nagyon sok türelemmel kell annak rendelkeznie, aki ilyet akar. Ha minden vágyad egy ilyen kis sütögető hely, akkor a mozaik darabkák kirakása sem okoz problémát.

Újrahasznosított.

Tudjuk, hogy furán fog hangzani, de a mosógép dobját eszünkbe se jusson kidobni, ha tűzrakóhelyre vágyunk. Egy kis festés itt és ott, és máris kész az egyedi változat.

Asztalként is használható.

Nincs is jobb egy hűs nyári esténél, amit a barátaiddal tölthetsz a tűz mellett. Viszont nappal nem annyira hangulatos a tűz. Aki szeretne univerzális tűzrakóhelyet készíteni magának az jó helyen jár, ugyanis ehhez a téglával kirakott tűzrakóhoz tartozik egy fedél, amit ha ráraksz pofás kis asztal lesz belőle, így nagyban mehetnek a szabadban a kártyapartik és italozások.

Neked, hogy tetszettek?

betöltés...