10+ reggeli teendő, hogy jól induljon a napod

Neked is nehezen indul a reggel? Cikkünkben megosztunk veled néhány trükköt, amellyel jóval könnyebben indulhat a napod. Hallottál már róla, hogy a só és a tojás a kávédban hasznos? Nos, mindkettő elvonja a kávé keserűségét, emellett pedig erőt és energiát ad a kezdéshez. De ez még nem a jéghegy csúcsa. Íme néhány tipp, ötlet, amely segítségedre lesz abban, hogy reggel minél könnyebben válj új emberré.

Adj egy kevés sót a kávédhoz!

Ha cukor helyett sót adsz a kávédhoz, azzal nagyban javítod reggeli ébresztő italod ízét. Elvonja a kávé keserű ízét, valamint tucatnyi kalóriával sem terheli a szervezeted. Túlzásba azonban nem szabad esni, bőven elég belőle egy kis csipet is.

Ne csak reggelire fogyaszd a tojást, hanem tegyél a kávédba is!

A vietnámi tojáskávé nem véletlenül nagyon népszerű. Furcsának tűnik ugyan, hogy a reggeli kávéba tojást tegyünk, de jó lesz az íze és a testnek is nagyon hasznos. Akik reggelire tojást fogyasztanak, sokkal energikusabbak, mint akik nem. Tehát, ha a tojást a koffeinnel kombinálod, akkor olyan élénk és lendületes leszel, mint még soha senki más.

Idd a fekete teát vagy a forró csokit fahéjjal!

Ha nem vagy nagy kávérajongó, akkor próbáld ki a fekete teát. Koffeint és L-teanint tartalmaz, amely növeli az éberséget. A reggeli lendületet egy forró csokoládétól is megkaphatod, ha fahéjat adsz hozzá. Szabályozza a vércukorszintet és fenntartja az energiaszintet is.

Igyál egy pohár vizet vagy citromos vizet!

A víz, mint mindannyian tudjuk, nélkülözhetetlen a napszak bármely időszakában. Amikor felébredsz, igyál egy pohárral, ugyanis a víz javítja a mentális teljesítményedet. Még jobb, ha citromos vizet iszol, mert elősegíti az emésztést, a hidratációt, a fogyást, emellett pedig C-vitamint tartalmaz, amely jótékony hatással van a bőrre és immunrendszerre, nem mellesleg pedig jó napindító.

Tegyél zabot a reggelidbe!

A szakemberek azt javasolják, hogy iktasd be a zabot a reggelidbe, ugyanis növeli az energiaszintet, ezzel megfelelőképpen indulhat a nap. Mivel magas szénhidrát tartalmú reggelit fogyasztasz, a nap folyamán jobban tudsz majd koncentrálni, valamint magas rost és fehérje tartalma rendkívül hasznos a szervezet számára.

Indítsd zenével a reggelt!

Köztudott, hogy a zene képes befolyásolni a hangulatunkat, csökkenti a szorongást és fokozza a boldogságérzetet. A legjobb napindító tehát, egy boldog és vidám zene, amely egész napra garantálhatja jó hangulatod.

Vedd körül magad élénk színekkel!

Közvetlen környezetünk színei komoly hatással vannak a hangulatunkra. Válassz élénk színeket a házadban, az ágyneműdhöz, a ruházatodhoz és így tovább. Látni fogod a hangulatváltozást, sőt, még az étrended is egészségesebbé válhat, hisz a szomorú ember képes rengeteget enni.

Este készítsd ki a ruhádat, amit másnap felveszel!

A ruha kikészítésével nemcsak időt takarítasz meg reggel, de attól is a stressztől is megkíméled magad, hogy mit vegyél, főleg, ha esetleg el is alszol és kapkodnod kell. Ha nyugodtabb vagy, sokkal jobb hangulatban indulhat a napod.

Készíts napi tervet!

A szervezés is egy nagyon fontos a nap során. Készíts tervet a teendőidről, fontos és kevésbé fontos kategóriákban. Ha így teszel, akkor a nap végén semmi okod nem lesz pánikba esni azért, hogy vajon mit kellett volna még aznap elvégezned.

Vidd az ébresztőórát távolabb az ágytól!

Ne tartsd az ébresztőórát az éjjeli szekrényeden! Ha nincs szundi, tudod, hogy azonnal fel kell kelned, különben elalszol. Így kapkodás és késés nélkül kezdheted a napot.

Vigyél magaddal egy marék diót!

A dió nem édes, sőt, természetesen sós, tehát, kiváló és egészséges táplálék. Zsírokban, szénhidrátokban és fehérjékben gazdag, növeli az energiaszintet, így könnyebben indul majd a nap.

Végezz néhány gyors gyakorlatot fogmosás közben!

Egy kis reggeli torna segít hamarabb felébredni, csökkenti a fáradtságot, a stresszt és a negatív érzéseket, valamit növeli az energiádat. Néhány guggolás vagy fali ülés rendkívül hatékony lehet és még fogmosás közben is elvégezhető.

Vegyél magadhoz egy kis napfényt!

A természetes napfény javítja a hangulatot, táplálja szervezetünket, így energikusabbak és koncentráltabbak lehetünk. Ha az időjárás engedi, akkor reggel húzd el a függönyt és engedd be a napfényt a szobádba.

betöltés...