Csodálatos elhagyatott házak az északi sarkkörön túli Norvégiában. Laknál ilyen elhagyatott helyen?

A mai rohanó világban az emberek szinte semmit sem pihennek. Mindig van valami, amit azonnal és sürgősen el kell intézni. De amikor otthon vagyunk, akkor sem pihenünk túl sokat, hiszen vár ránk a házimunka. Amikor néhány perc erejéig relaxálni szeretnénk, általában kinézünk az ablakon, vagy kimegyünk a kertbe és nézünk ki a fejünkből, nézzük a tájat, ami egyáltalán nem túl kecsegtető, hisz vagy játszóteret, esetleg parkolókat, vagy a szomszéd telkét látjuk. Nincs olyan dolog, amibe szívesen belefeledkeznénk, amitől teljesen elfelejtjük, milyen teendőink vannak még. De nemcsak a látvány, hanem a zaj is zavaró tud lenni, autók jönnek mennek, fűnyíró hangjától hangos az utca. Ilyenkor szükség lenne egy olyan helyre, amikor csak magunk lehetünk és élvezhetjük a csendet és a látványt. Az egyik európai nemzet hazája pontosan ilyen lehetőségeket kínál az emberek számára.

Norvégia, egy hihetetlenül gyönyörű ország, ahol rengeteg természeti látnivaló való van. Óriási hegycsúcsok alatt húzódnak meg a fehér homokkal borított tengerpartok és a kristálytiszta vizek. Elképesztően festői tájakban lehet annak része, aki ellátogat erre a vidékre. Akinek nincs rá lehetősége, elhoztunk néhány képet, melyet egy brit származású fotós készített. Bejárta eme ország legszebb helyeit, ahol elhagyatott házakra bukkant. Fotóival bemutatja milyen nagyszerű élmény lehetett ezekben a házakban élni, ahol lenyűgöző panoráma tárult az emberek szeme elé. Kedvenc helyei többnyire az ország északi részein találhatók, melyről azt mondta:

“Mindig északra megyek, hogy dokumentálhassam ezeket az elveszett otthonokat. Megpróbálni megragadni egykori szépségüket és melankolikusságukat. Úgy érzem, annak ellenére, hogy már senki sem lakja őket, folytatni kell a történeteiket.”

1,

2,

3,

4,

5,

6,

7,

8,

9,

10,

11,

12,

13,

14,

15,

16,

17,

18,

19,

20,

21,

22,

23,

24,

25,

26,

27,

28,

Nektek mi a véleményetek róla? Laknátok efféle helyeken? Feladnátok jelenlegi életeteket, hogy ilyen helyen folytassátok tovább?

betöltés...