15+ állat, akinek harapása a legerősebb a Földön

betöltés...

Az emberi harapás átlagos erőssége lehetővé teszi számunkra, hogy összetörjük egy pisztácia héját. Az állatokkal szemben ezzel a teljesítménnyel azonban, semmi esélyünk nem lenne. A versenyt nagyon könnyen elveszítenénk, határozottan hátrálnunk kellene és helyet adnunk a hiénáknak, teknősöknek, sőt, a piranháknak is.

Cikkünkben 16 állatot mutatunk, aki a világ legerősebb állkapcsával rendelkezik.

Nagy fehér cápa (281 kg/cm2)

A cápák harapásának erőssége a méretüktől függ, persze egy kisebb cápa harapása sem lehet kellemes érzés.

Sósvízi krokodil (260 kg/cm2)

Dr. Gregory Erickson, a Floridai Állami Egyetemen tízéves vizsgálatot végzett, amelyben 23 krokodilfaj állkapocs-erősségét vizsgálta meg. A legerősebb eredményt a vadon élő sósvízi krokodil produkálta. A legnagyobb hüllők akár hét méter hosszúságúak is lehetnek, tömegük pedig akár két tonnát is elérheti. Tehát, ezáltal a harapás erőssége is változhat.

Amerikai aligátor (149 kg/cm2)

Az amerikai aligátorok vadon élnek az Egyesült Államok délkeleti részén, többnyire Floridában és Louisiana-ban, ahol folyókban, tavakban és mocsarakban találhatók meg. Egy átlagos hím aligátor körülbelül 3,5-4,5 méter hosszú, súlya pedig körülbelül 450 kilogramm. Ezek a hüllők valóban elég nagyok ahhoz, hogy megtámadjanak egy embert, ám inkább halakat és teknősöket esznek.

Jaguar (105,4 kg/cm2)

A többi nagymacskától eltérően a jaguár képzett úszó, halakra és teknősökre vadászik, sőt, fel tudja szakítani egy teknős páncélját vagy az armadillo kagylót. A szárazföldi vadászatban is kiválóak, erőteljes állkapcsuk segítségével pedig a szarvasok és a tehenek vadászata sem okoz gondot számukra.

Víziló (126,5 kg/cm2)

A víziló az egyik legveszélyesebb állat Afrikában és nagyon agresszív is lehet. Harapásukkal képesek megölni egy oroszlánt vagy krokodilt is. A víziló ugyanolyan könnyedén összetörheti a görögdinnyét, mint, amikor egy ember a szájában szétharapja a szőlőt.

Gorilla (91 kg/cm2)

A gorillák nemcsak banánt esznek, hanem dióféléket, kemény hajtásokat, kérget és gumókat is szívesen elrágcsálnak. Ezek az állatok főleg növényeket fogyasztanak. Ennek ellenére erős állkapcsukkal bármit képesek átharapni.

Grizzly bear (81,5 kg/cm2)

A medvék közül a grizzly medve ismert agresszív viselkedéséről és erejéről. Az állat súlya elérheti a 680 kilogrammot, ennek köszönhetően pedig képes egy harapással leteríteni egy jávorszarvast. A tudósok szerint egy grizzlyi harapása egy bowling golyó összetöréséhez is elegendő.

Hiéna (77 kg/cm2)

A hiénák tömege eléri a 60 kilogrammot is. A tudósok szerint ezek az állatok inkább már tetemekkel táplálkoznak, erős állkapcsuk azonban, lehetővé teszi számukra a vadászatot is. Ebben pedig még sebességük is segíti őket, ugyanis képesek 60 km/h-val futni.

Bengáli tigris (47 kg/cm2)

A bengáli tigrisek az indiai szubkontinensen élnek. Az összes macskaféle közül ennek a ragadozónak a leghosszabb a foga, ami elérheti a 7,5-10 centimétert is. Hatalmas vadászok, akik hosszú kilométereken keresztül képesek üldözni kiszemelt zsákmányukat. Egy éhes tigris akár 27 kilogramm húst is elfogyaszthat egy éjszaka alatt.

Oroszlán (45,7 kg/cm2)

Az állatok királyának nevezett oroszlán társas lény és csoportokban vadászik. Erős lábainak és erős állkapcsának köszönhetően nagy állatot is képes megölni.

Masztiff (38,6 kg/cm2)

Ez a kutyafajta nyugodt és szeretetteljes, őrző-védő tulajdonságokkal rendelkezik. Állkapcsukkal azonban, könnyen eltörhetik egy ember csontjait is.

Jegesmedve (84,3 kg/cm2)

A jegesmedve az egyik legnagyobb szárazföldi ragadozó, hossza elérheti a három métert, súlya pedig az egy tonnát. A jegesmedvék húsevők. Erőteljes állkapcsuk az északi éghajlathoz szükséges, hogy megbirkózhassanak a sarkvidéki vastag bőrű állatokkal.

Aligátor teknős (66,9 kg/cm2)

A fogak hiánya ellenére ez a teknős egy pillanat alatt egy egész ananászt is szétrághat, de egy ember ujjait is könnyedén leharapja.

Szürke farkas (28 kg/cm2)

A farkasok falkákban élnek, de egyedül is erősek. Fogaik alkalmasak a csontok szétrágására, de egy akkora állatot, mint ők, néhány harapással képesek megölni.

Puma (50,9 kg/cm2)

A puma nemcsak a világ egyik leggyorsabb állata, hanem nagyon erős harapással is rendelkezik. Mókusra, nyúlra, juhokra és szarvasokra is vadászik.

Fekete piranha (32,6 kg/cm2)

A piranhákat a legerősebb és legagresszívebb halaknak tekintik. A fekete piranha harapása sokkal erősebb, mint az azonos súlyú hétköznapi halaké. A biológusok szerint ennek a halnak a maximális harapási ereje megközelítette a 320 newtont.

betöltés...