Videón egy lány elektromos ventilátorvédő kígyócsapdája, amivel a hatalmas kígyókat is befogja

A kígyók félelmetes állatok, amiket sokszor hidegvérű, könyörtelen gyilkosként ábrázolnak. A kígyók a hüllők családjába tartoznak, legközelebbi ma élő rokonaik pedig a gyíkok. A világon majdnem 2400 faj létezik, a tíz centiméteres példánytól egészen a több méter hosszúig.

Természetesen, a tény, hogy a kígyók veszélyesek tagadhatatlan, ugyanakkor viszonylag könnyen el is foghatók. Egy intelligens lány bámulatra méltó és ötletes kígyócsapdát készített, ennek köszönhetően pedig, sikerült elkapnia egy hatalmas kígyót.

A történet kitalált, hanem abszolút igaz.

A legtöbben úgy ismerjük a kígyókat, hogy méreggel teszik harcképtelenné áldozatukat, majd egyben lenyelik őket. Azonban csak, a kobrák, viperák és más rokon fajok alkalmaznak mérget a vadászathoz.

Általában a kígyók egyben nyelik le zsákmányukat, mint például a piton, ami megfojtja, majd elfogyasztja áldozatát. Vannak olyan fajok is, amik a saját méretüknél akár 75-100 százalékkal nagyobb prédát is képesek egészben lenyelni, mint például egy krokodilt vagy tehenet. A kígyó állkapcsa ilyenkor kiakad, így szabaddá válik a gyomorhoz vezető út.

A kígyó anyagcseréje rendkívül lassú, így nem kell sokszor étkezniük. Testük enzimeket bocsájt ki, amik lassan lebontják az elfogyasztott zsákmányt. A király kobrák például hónapokig elélnek étkezés nélkül.

Előfordulhat azonban az is, hogy egy élő állat elfogyasztása katasztrófához vezet. A kígyókról ismert, hogy élő állat evése után egyszerűen szétrobbannak. A kígyók szinte bárhol megtalálhatók a világon. Erdőkben, sivatagokban, mocsarakban és mezőkön is, de a föld vagy sziklák alatt is fészkelhetnek.

A kígyók befogása is okozhat problémákat, mindennek megvan a maga folyamata és rendszere. Egy lány azonban, rendkívül leleményes volt és saját maga készített kígyócsapdát elektromos ventilátorvédőből, aminek segítségével könnyen befogja a leghatalmasabb példányokat is. Eszközéről videófelvételt is készített, amit megosztott a nagyvilággal. Íme az intelligens lány ötletes csapdája:

betöltés...