Ez a 6 dolog, minden nőnek segít megtalálni a legtermékenyebb napokat

Nagyon nehéz kiszámítani, hogy egy nő mikor esik bele a termékenységi szakaszba, és mikor lehet próbálkozni a baba projekttel. A nők kb. 30\% -a a 10. és a 17. nap között érik el a peteérési szakaszt. Egyes nők ezt az időszakot sokkal később érik el, míg mások sokkal korábban. Sőt előfordulnak olyan esetek, mikor egy nő a ciklus alatt többször is ovulálhat.

Mai cikkünkben 5 jelet hoztunk el, melyek arra engednek következtetni, hogy benne vagy a peteérési szakaszba, és összegyűjtöttünk pár tünetet, melyek arról árulkodnak, hogy ideje orvoshoz fordulni.

1, Peteéréssel kapcsolatos fájdalom

Ha indokolatlan fájdalmat észlelsz a has alsó részén, akkor nézd meg, hogy a peteérési szakaszba esik-e, mert ha igen akkor menstruációs fájdalomról van szó. Néhány nő közvetlenül a peteérés előtt tapasztal ilyen kellemetlen fájdalmat, ami azt jelzi, hogy a termékeny vagy. Ennek azonban ideiglenes jellegű fájdalomnak kell lennie, ha heteken át tart, akkor érdemes orvoshoz fordulni.

2, Megnövekedett testhőmérséklet

A peteérés során legalább 0,2 °C-kal emelkedik a testhőmérséklet, ami azt jelenti, hogyha normál esetben 36,2 és 36,5 °C között van, akkor az 36,4 és 36,7 °C közé fog esni. A legtöbben ilyenkor megijednek, hogy valami betegséget szedtek össze, de nem kell aggódni, mivel ez teljesen normális dolog.

3, Peteérést jelző eszközök

Manapság már lehet olyan termékeket kapni, amik vizelet alapján kimutatják, hogy termékeny vagy-e vagy sem. Ha a vonlak sötét színűvé változnak a teszten, akkor biztos lehetsz benne, hogy peteérésed van. Ez egyébként azt jelenti, hogy készen állsz az utód nemzésre.

4, Megváltozik a folyás színe

A folyást többé kevésbé víz alkotja, ám állaga az ösztrogénszint változásával átalakul, ami azt jelzi, hogy termékennyé váltál. Ilyenkor a váladéknak a térfogata nő és színe kivilágosodik.

5, Mellérzékenység

Az ovuláció miatt a szervezet elkezd hormonokat termelni, ennek következtében pedig az emlők érzékenyebbé válnak. Ez az érzékenység valakinél erősebb, van akinél pedig gyengébb.

6, Nő az intimitás iránti vágy

Peteérésnél a nők intim együttlét iránti vágya nő, ami annak a jele, hogy már tudat alatt készen állnak arra, hogy szülők legyenek. Abban az esetben, ha viszont sokat stresszelnek, szorongnak vagy depresszióba esnek akkor ez a vágy nem annyira észrevehető.

Jelek melyek arra következtetnek, hogy probléma van a termékenységgel

Vannak tünetek, amelyek azt jelezhetik, hogy probléma van a peteéréssel és lehet, hogy orvoshoz kell fordulni.

1, Szabálytalan periódus;

2, Súlyos hasi fájdalom minden hónapban;

3, Nagyon rövid vagy nagyon hosszú ciklusok;

4, Nincs változás az alaphőmérsékletben;

5, Túlzott vérzés (ez akkor fordulhat elő, ha endometriózis van jelen)

Hasznosnak találtad ezt a cikket?

betöltés...