13 dolog, amit szinte minden ember rosszul csinál!

Vannak bizonyos szokásaink melyeket napi szinten csinálunk, ám sokan bele sem gondolnak, hogy mennyire negatívan hat a szervezetünkre. Nyilván azt mindenki tudja, hogy nem szabad lefekvés előtt nehéz ételeket enni, de ezen kívül számos más tevékenységi is van, amit nem ajánlott csinálni. Mai cikkünket azért hoztuk létre, hogy megismerjétek azokat a tevékenységeket, melyeket teljesen el kellene hagynunk, ha nem akarjuk veszélyeztetni a saját életünket.

Tüsszentés

A tüsszentés legfőbb szerepe, hogy megszabadítsa a szervezetet a baktériumoktól, portól, és vírusoktól. Ha visszafojtod akkor a test nem tudja kilökni ezeket az anyagokat, nem mellesleg kisebb károkat szenved el a hallásod valamint a nyelőcsöved és még a vérnyomásod is megugrik. Ha tüsszentened kell engedd ki, mert csak úgy lesz jótékony hatással a szervezetedre.

Fogpiszkáló használata

A fogorvosok egyáltalán nem ajánlják, hogy fogpiszkálóval tisztítsuk ki a fogainkat, mert lehet a fogzománc nem sérül, de az íny annál inkább. Célszerűbb lenne fogselymet használni, mert az egyikben sem tesz kárt. Ám mielőtt még elkezdenéd használni jobb lesz utána nézned, hogyan is kell vele bánni.

Hason alvás.

Lehetséges, hogy ideig óráig kényelmes pozíció, de nincs túl jó hatással sem testünkre sem szervezetünkre. Először is azért, mert a nyak természetellenesen áll, ami nagyban veszélyezteti a nyakcsigolyákat. Ezen kívül rontja a vérkeringést és olyan ráncok jelenhetnek meg az arcon, ami egy idő után már nem fog eltűnni.

Magok meghámozása fogaink segítségével.

Persze egyes magvak nagyon is jó hatással vannak a szervezetünkre, ám ezeket nem célszerű fogaink segítségével meghámozni. A fogorvosok azt javasolják, hogy kézzel pucoljuk meg a magvakat, melyeket el szeretnénk fogyasztani, mert ezeknek a héja fogkárosodáshoz vezethet. Akinek pedig problémája van az epehólyagjával, annak egyáltalán nem ajánlott efféle dolgokat ennie.

Kemény tárgyak rágcsálása.

Nagyban károsíthatja a fogzománcot ha rendszeresen valamilyen kemény dolgot rágcsálunk, például ceruza vagy toll végeket. Pontosan emiatt nem ajánlják a fogorvosok, hogy olyan kemény külsejű dolgokat együnk és rágjunk mint a nyalóka, jégkocka és a diófélék.

A vizeletürítés halogatása.

Még idén nyáron egy angol származású fiatalt kórházba kellett szállítani, mert körülbelül 8 órán keresztül játszott úgy egy számítógépes játékkal, hogy közte nem tartott szünetet. Nos a belei megsínylették és az orvosok daganatot találtak nála. Emiatt mindenkinek fel szeretnénk hívni a figyelmét, ha el kell mennie mosdóba, akkor ne tartsa magában, ugyanis egyes izmok sérüléseket szenvedhetnek el, illetve kialakulhat húgyúti fertőzés és székrekedés is.

Forró víz alatti hajmosás.

Ha szeretsz forró víz alatt zuhanyozni, akkor el kell gondolkodnod rajta, hogy ezt mihamarabb abbahagyd. Sokan fel sem fogják, de a forró víztől megfájdulhat az ember feje, illetve szédüléshez is vezethet. Ezen kívül más negatív hatása is van például a fejbőrön lévő faggyúmirigyek működését serkenti, amitől sokkal előbb lesz koszos a haj.

A kezeddel elkezded dörzsölni a szemed.

Ha sokszor érsz hozzá az arcodhoz, akkor nagyobb valószínűséggel alakul ki a bőrödön pattanás vagy herpesz. A szem gyakori dörzsölése esetén kötőhártyagyulladás lép fel, ami egy nagyon kellemetlen betegség, mert azt érzi az ember, hogy a szeme folyamatosan ég és könnyezik, ezenkívül fényérzékenység is felléphet.

Gyakori rágózás.

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a gyakori rágózás milyen káros hatással van a fogakra. Például ez a tevékenység nagyban elősegítheti a szuvas fogak kialakulását. Emellett a rágózás növeli a gyomornedvek termelését, ennek tükrében nem ajánlott étkezés előtt rágógumit rágcsálni, ugyanis ez gasztritiszhez vagy gyomorfekélyhez vezethet.

Olvasás ágyban fekve.

Azért nem ajánlott ágyban fekve olvasni, mert rossz hatással van a szemekre a gerincre és a nyaki izmokra. Ha olvasol egy könyvet lehetőleg ne legyen túl közel a szemeidhez és a hátad se legyen görbe, mert rövid időn belül elkezd fájni a derekad a hátad és a nyakad is.

Kisebb méretű sebeket fújni és benyálazni.

Amikor valaki megvágja az ujját első reakciója, hogy beveszi a szájába és megnyálazza a vérző sebet. Ez nem egy bölcs döntés, ugyanis A Harward Egyetem tudósai megállapították, hogy az emberei szájban 600 különböző mikroorganizmus van, melyben található streptococcus és staphylococcus is. Ennek tudatában nem célszerű a nyílt sebet nyalogatni, mert könnyen bejuttathatjuk a bacilusokat. A sebekre speciális fertőtlenítőszert kell tenni, hogy megakadályozzuk a vírusok behatolását. Nem utolsó sorban a nyalogatástól sokkal lassabb lesz a gyógyulási folyamat.

Suttogás.

A tudósok tanulmányt végeztek és rájöttek, hogy a gyakori suttogástól a gége és a hangszalagok olyan károkat szenvedhetnek el, amit csak műtét útján lehet helyrehozni. Ez leginkább azoknak jelent nagyobb veszélyt, akiknek gyakran kell így beszélniük.

Telefon használat a fürdőszobában.

Ez nem csak a mobiltelefonokra vonatkozik, hanem a könyvekre és újságokra is. Ugyanis minél tovább ülünk a WC-n annál nagyobb eséllyel jutnak be a baktériumok a szervezetükbe. Ha legközelebb el kell menned mosdóba, akkor lehetőleg semmit ne vigyél be magaddal.

Orrhigiénia fenntartása fülpiszkálóval.

A szakemberek nem ajánlják, hogy fülpiszkáló pálcikával tartsd tisztán az orrodat, bár egyes esetekben mégis jobb, mintha az ujjad használnád.

Orrplasztika után csak annak segítségével tudod tisztán tartani az orrod, mivel orrfújás esetén sajnos előfordulhat, hogy vérezni kezd, ami egy ilyen műtét után nem minden esetben jó, sőt a túlzott orrfújás következtében károsodást is szenvedhetsz, amit csak sebész tud újra helyreállítani.

betöltés...