6 furcsa szokás, amely bizonyítja, hogy intelligensebb vagy az átlagnál

A cikkünkben felsorolt szokások első hallásra furcsának tűnnek, de ezek az átlagon felüli intelligencia ismérvei.

Maguknak valók

Mindenki hallgat zenét, de az átlagon felüli intelligenciával rendelkezők éjjel-nappal zenét hallgatnak. Kora reggel az autóban, a buszon, az edzőteremben, sőt, még a fodrásznál is. A fülhallgatók mögött bizony valódi géniuszok lapulnak. A magas IQ-val rendelkezők jelentős része az instrumentális zenét kedvelik, amiben nincs dalszöveg és vokál, ugyanis ilyenkor saját érzéseikre tudnak összpontosítani.

Magukban beszélnek

Albert Einstein, a világ egyik legnagyobb zsenije gyakran beszélt magában. A szakemberek szerint azoknak, akik hangosan beszélnek, rengeteg információval van tele a feje, ami egészen egyszerűen nem fér bele. Ha hangosan kimondasz valamit, azt az agyad könnyebben elraktározza, valamint a memóriádat is felpezsdíti.

Többet ésszel, mint erővel

Az intelligens emberek rendkívül lusták. A nagyobb intelligenciahányadossal rendelkező embereknél ez hatványozottan igaz. Ők minden feladatukat a lehető leghatékonyabban és leggyorsabban igyekeznek elvégezni, méghozzá, maximális pontossággal. Mivel nem szeretnének beleszakadni a munkába, ezért a legkézenfekvőbb módszereket és megoldásokat alkalmazzák.

Az élet nagy kérdéseire keresik a választ

Mint például, mi az űr? Hogy keletkezett? Mi van a határon túl? És így tovább. Mindig az élet megválaszolatlan kérdései foglalkoztatják ezeket az embereket, méghozzá azok, amelyekre eddig még a tudósok sem tudtak választ adni.

Inkább csak figyelnek

Az átlagnál intelligensebb emberek sokkal több édességet esznek, mint bárki más. Az ő esetükben ez nem egy rossz szokás, hanem azért fogyasztanak több édességet, hogy gyorsabban és élesebben vágjon az eszük. Azok, akik több csokoládét fogyasztanak, társaiknál jobb memóriával is rendelkeznek.

Mindig csendben vannak

Az intelligens emberek nem a társaság legszínesebb és legharsányabb tagjai. Ők inkább a legcsendesebbek. A beszélgetéseket is inkább csak figyelik, azonban ez sem szándékos. Felmérik a beszélgetőpartnerek érzékenységét, érdeklődési körét vagy határait annak érdekében, hogy minél jobban kiismerjék a feleket. Első ránézésre introvertált embereknek látszanak, azonban, ha kérdezik őket, akkor készségesen válaszolnak bárkinek.

betöltés...