5 érv amellett, hogy a legfontosabb személy az életedben nem más, mint nővéred

Rengeteg előnye van annak, ha van egy lánytesód. Ő az, aki megvéd, ha bajba kerülsz, akivel osztozhatsz a házimunkán vagy éppen kölcsönveheted a ruháit. Azonban, nemcsak ezek azok a dolgok, amelyeket a nővérünknek köszönhetünk. A pszichológusok szerint ugyanis, egy nővér segíti a fejlődést és javítja a mentális stabilitást is. Azok a gyerekek, akik nővérükkel nőnek fel, boldogabbak, valamint a felnőttek világához is jobban alkalmazkodnak. Sok szempontból a nővér az, aki a legfontosabb személy az életünkben.

Miatta csökken a jövőbeli válás esélye

Az Ohio Állami Egyetem egyik tanulmánya szerint azok az emberek, akiknek idősebb nővére van, kisebb eséllyel válnak majd el a jövőben. Ugyanis, a nővér érettebbé és kevésbé önközpontú felnőtté teszi húgát. Akiknek nővére van, megtanulják kezelni a konfliktusokat, amely egy párkapcsolatban nélkülözhetetlen.

A szülők elnézőbbek a kis testvérrel.

Tanulmányok szerint, a szülők mindig sokkal szigorúbbak az elsőszülött gyermekkel, mint fiatalabb testvéreivel. Egy kezdő szülő ugyanis, nagyobb hangsúlyt fektet a szabályokra, valamint az elvárásaik is sokkal magasabbak vele szemben. A második gyermeknél ez csökken, így vele sokkal engedékenyebbé válnak.

Felvidít és segít a céljaid elérésében is.

A nővéred személyében mindig lesz egy szövetségesed, aki vigyáz rád és akire felnézhetsz. Olyan dolgokat taníthat neked, amit te még korodnál fogva nem éltél át. Ösztönöz téged és mindenben támogat. Ambiciózus és önállóbb leszel, a nővéred bizony alapvetően formálja a személyiséged.

Melletted van, így javítja a mentális egészséged.

A tinédzser korú húgban egy nővér csökkenti a negatív érzéseket is. Kevésbé vagy magányos vagy szeretethiányos és nem érzed magad bűnösnek. Egy nővér segít megbirkózni a depresszióval és nagyban befolyásolja húga érzelmi fejlődését. Azok, akik egy nővér mellett nőnek fel sokkal empatikusabbak és kedvesebb felnőttek lesznek.

Segítségével megismered a feltétel nélküli szeretetet.

Ő mindig támogat téged, mindig melletted áll. Ez lesz az egyik leghosszabb kapcsolat az életedben és fontos lesz a boldogságod szempontjából. Bármikor fordulhatsz hozzá, beszélhetsz vele, mindig szeretve érzed magad.

A nővéred mindig a legjobb barátod lesz, aki jobban ismer téged, mint a saját tenyerét, aki szó nélkül is tudja mire gondolsz vagy mit akarsz mondani. Ez a legértékesebb ajándék a világon, így rendkívül szerencsésnek mondhatod magad, ha van egy szerető nővéred.

betöltés...