12 titokzatos hely, ahová nem sok ember teszi be a lábát.

A világon számtalan olyan hely van, amit különböző legendák és mítoszok öveznek. A természetfeletti dolgok mindig is vonzották az embereket, ezért nem is csoda, hogy a bolygó különböző pontjain található misztikus helyek nagy népszerűségnek örvendenek a turisták körében. Több erdő, sziget, város vagy épület van, ahova a legtöbben nem tennék be a lábukat, mert félnek a következményektől, ám a kíváncsiság mindig legyőzi a józan észt ezért akadnak bátor jelentkezők, akik szívesen megnézik a hátborzongató területeket. A mai cikkünkben olyan helyeket gyűjtöttünk össze, ahova csak legbátrabbak mernek elmenni.

A babák szigete (Isla de las Muñecas), Mexikó

A legenda szerint egy kislány vesztette életét ezen a helyen és a lelke sajnos sosem talált békére. Egy Julian Santana Barrera nevű ember egy játékbabát talált azon a helyen, ahol a kislány elhunyt ezért fogta magát és, hogy megnyugtassa a lelkét játékokat helyezett a fákra. Nagyon népszerű turista helynek tartják.

Bomarzo kert/Szörnyek parkja (Sacro Bosco), Olaszország

A Bomarzo kert 1548 és 1580 között épült Pier Francesco Orsini herceg számára. Ez a hely 30 szobornak ad otthont, köztük van például Herculesé, Aphroditeé és Kerberoszé is. Sajnálatos módon egy idő után a feledés homályába veszett a park, ám 1954-ben felújították és megnyitották a turisták számára, sőt át is keresztelték Szörnyek parkjává.

A Keresztek Hegye (Kryžių kalnas), Litvánia

A Keresztek Hegye első ránézésre egy régi temetőre emlékeztet, ám ez egy katolikus zarándokhely. Az ide látogató emberek úgy gondolják, ha itt hagynak egy keresztet, akkor a kívánságuk teljesülni fog. Egy mítosz szerint az első ember, aki ilyen tárgyat hozott ide egy földművelő ember volt, akinek a lánya betegeskedett. Miután letette a keresztet és hazament a lánya egyre jobb állapotba került. Ezek után egyre többen jöttek és hagytak itt keresztet.

A sivatag keze (Mano del desierto), Chile

A 11 méter magas kéz Antofagasta közelében található, ami Mario Irarrázabal chilei szobrászművész alkotása. A művész szerint a szobor a magányt, az igazságtalanságot és a tehetetlenséget akarja szimbolizálni. Ez a hely egyébként nagyon népszerű a turisták körében. Sajnos rendszeresen kell karbantartani a szobrot, mert néhány ember nem bír magával és összefirkálja.

Aokigahara erdő, Japán

Az Aokigahara erdőt nagyon misztikusnak találják, ugyanis azok járnak ide, akik ki akarják ontani saját életüket. Természetesen a rendőrség mindent elkövet, hogy megakadályozza ezeket az eseteket, például kamerákat szereltek fel és segélyvonal táblákat helyeztek ki, amin keresztül az emberek értesíteni tudják az illetékes szerveket, ha gyanús embert látnak ólálkodni az erdő körül.

Ordos Kangbashi, Kína

Ordos Kangbashi egy igazi szellemváros, ugyanis csak nagyon kevesen lakják, aminek oka, hogy magasak az ingatlanárak. Két millió fő befogadására tervezték, azonban körülbelül csak 20.000-en lakják a helyet, ezért totálisan olyan, mint egy szellemváros. A turisták azonban gyakran látogatják ezt a helyet.

Kliluk-tó vagy Pöttyös tó, Kanada

Ez a különleges tó Brit Columbia területén található Kanadában. A bolygó egyik legmagasabb sókoncentrációjú tava, ami magnézium-, kalcium- és nátrium-szulfát mellett további nyolc másik ásványi anyagot, nyomokban titánt és ezüstöt is magába foglal. A magas hőmérséklet miatt a tóban lévő ásványi anyagok elkezdenek kikristályosodni, ezért néz ki úgy, mintha pöttyös lenne. A turisták csak messziről nézhetik, mert külön engedély kell, ha valaki a közvetlen közelébe akar menni.

A pokol kapuja (Derweze), Türkmenisztán

A Darvaza gázkrátert a pokol kapujának is hívják. 1971-ben szovjet geológusok egy földgázzal teli barlangot találták fúrás során, ám a fúrótorony alatt beszakadt a föld, ezért a helyén egy 70 méter átmérőjű és 20 méter mély kráter keletkezett. Annak érdekében, hogy megakadályozzák a mérges gáz kibocsátást, fogták és felgyújtották abban a reményben, hogy pár nap alatt elég a földben lévő földgáz. Sajnos azonban nem így lett és ez az anyag már 48 éve megállás nélkül ég.

Poveglia-sziget, Olaszország

Poveglia egy karantén állomás volt még 1776-ban, ahova a pestissel fertőzött betegeket szállították. A szigeten egyébként a járványnak köszönhetően több, mint 200.000 embert vesztette életét. Többen úgy gondolják, hogy maradtak ott emberi lelkek, akik nem tudnak átkelni. 1922-1968-ig elmegyógyintézetet üzemeltettek ott, ahol a betegekkel nagyon rosszul bántak, például kísérleteket végeztek rajtuk. A sziget azóta lakatlan és az olasz rendőrség őrzi, hogy senki ne tehesse be a lábát.

Hója-erdő (Pădurea Hoia), Románia

Ez az erdő a paranormális jelenségeiről híres, ugyanis nem egyszer láttak már repülő csészealjat a területen. Kolozsvártól 20 percre található, ám a helybéliek úgy gondolják, hogy egy másik dimenzióba vezet az erdő. A területre lépő embereket hányinger foghatja el és meg is zavarodhatnak, egészségük pedig romlani kezdhet. Ez utóbbi lehet legenda, de az azonosítatlan tárgyak valódiak, ugyanis fényképek is készültek róla.

Krisztus szobor a tenger mélyén.

Az 1965-ös művészeti kiállítás részeként létrejött szobor a Földközi-tenger alján található. Ezt a szobrot egy bizonyos Guido Galletti csinálta több, mint 60 évvel ezelőtt. 2003-ban egyszer fel kellett újítani, ugyanis elkezdett korrodálódni, sőt az egyik karját is vissza kellett tenni, mert egy hajó horgonya letörte. 2004 júliusában került vissza a tengerbe.

Hashima-sziget, Japán

A Hashima-sziget Nagaszaki városához tartozik, ám a hely teljesen elhagyatott. 1887 és 1974 között tengeralatti szénbányászat folyt itt és a munkásokat, valamint a családjaikat erre a szigetre telepítették. 1974-ben megszűnt a szénbányászat, ezért a helyet az ott lakók szépen lassan elhagyták.

betöltés...