8 testrész, amely rengeteg dolgot elárul rólad

Testünk felépítése nagyrészt a genetikán, a DNS-en alapul, azonban vannak olyan testrészeink, amelyek árulkodóak lehetnek. A következőkben megosztunk néhány izgalmas dolgot a testrészeinkről, amelyek érdekes dolgokat közvetítenek személyiségünkről. Megjelenésünk tehát, sok mindent felfedhet rólunk.

Az orr alakja

Egy 2013-ban, A Journal of Craniofacial Surgery által végzett tanulmány szerint a csontokat összekötő és az orrot összekötő szövet számos dolgot közvetíthet az ember személyiségéről. A kutatók 1700 kép alapján tizennégy csoportba sorolták az emberi orrot. Elemezték az orrformákat, az eredményeket pedig közzé is tették.

A hosszú orrú emberek a szakmai életben nagyon ambiciózusak és szorgalmasak. Általában perfekcionisták, személyes életüket pedig a második helyre teszik. A rövidebb orrú emberek azonban nagyon érzékeny és hűséges egyének. Jobban értékelik az érzéseket, a család boldogabbá teszi őket, mint a karrier.
A hegyes orrú emberek nagyszerű pénzügyi tanácsadók lehetnek, mivel hajlamosak bölcsen kezelni pénzüket és elkötelezettek. A nagy orrlyukak pedig arra utalnak, hogy az ember jobban szeret pénzt költeni, mint megtakarítani, a kis orrlyukak erőteljes elkötelezettséget mutatnak a személyes kapcsolatok és a család iránt.

Az arc alakja

Az emberi arc nagyon bonyolult felépítésű, így rendkívül sokat mondhat az egyén társadalmi és személyes funkcióiról. Cesare Lombroso, a bűnügyi antropológia alapítója azzal érvelt, hogy a bűncselekmények minden típusát meghatározhatja a bűncselekményt elkövető személy arcfelépítése. Egy 2014-ben közzétett tanulmány 160 résztvevőt kért fel, hogy csak a fényképeik alapján értékelje 80 hallgató IQ-ját.

A tanulmány megállapította, hogy a hosszú arcú emberek intelligens egyének, míg a keskeny arcszerkezettel rendelkezők inkább érzelmileg arányosak, mint intelligensek. A tanulmány azt is megállapította, hogy a széles arcú emberek inkább előítéletesek, érzelemmentesek, valamint rendkívül sikeresek.

A szemszín

A svédországi Orebro Egyetemen végeztek egy tanulmányt. A tudósok 428 ember szemét vizsgálták, hogy a szemük tükrözi-e karakterüket. Megvizsgálták a szem mintázatait és a vonalak összehúzódásait.

A kutatók állítása szerint mind a személyiség , mind a szem szerkezete kapcsolódik az agy elülső lebenyéhez, amely a személyiség kialakításáért felelős.

A nagy barna szemű emberek született vezetők és rendkívül intelligens személyek, a sötétbarna szemű emberek pedig introvertáltak és titokzatosak.
A világoskék szemű és kanyargós íriszeknek nagyon sok belső ereje van, versenyképesek, míg a sötétebb kék szemű embereknek sok fizikai ereje van, emellett pedig nagyon érzékenyek.
A sötétebb szemű embereket inkább introvertáltak és titokzatosak, míg a világosabb szemű embereket inkább nyíltak és társasági emberek.

A szem alakja

A szem alakja pontosan megmutatja az ember karakterének rejtett tulajdonságait.

A tágra nyíló szemű emberek általában kifejezőbb és érzelmesebbek a magánéletben. Nagyon részletközpontúak és általában nagyon óvatosak is.
A nagy szemű emberek nyitottak, intelligensek és barátságosak.
Ha valaki szeme kicsi és széles, ez azt jelenti, hogy introvertált.
A mély szemmel rendelkező emberek általában titokzatosak, figyelmesek és intenzívek.
A mandula alakú szem szenvedélyt és romantikát közvetít, míg a közeli szem pedig intenzív és kitartó személyre utal.

Az ajkak

Az ajkak befolyásolják személyiséget, a mások iránti érzelmeket és viselkedést . Az ajkak megmutatják érzelmi oldalunkat és azt, hogy hogyan viselkedsz a kapcsolataidban.

A közepes méretű ajkú emberek kapcsolataikban általában függetlenek, értékelik az érzelmeket, de nem szeretik a drámákat.
A nagyobb ajkakkal rendelkező emberek mások igényeit helyezik előtérbe a sajátjukkal szemben.
Azok az emberek, akiknek ajka széles, általában nagylelkűek szeretik kielégíteni mások igényeit. A vékony ajkakkal rendelkezőkről ismert, hogy versenyképesebbek, ugyanakkor magányosak. Időnként inkább egyedül maradnak, minthogy másokkal töltsék az időt.

Arccsontok

A határozott arccsontokat az ember egyik legvonzóbb tulajdonságának tekintik. Azonban a vastag arccsonttal rendelkező és széles arcú embereknek általában magasabb a tesztoszteron szintje. A nagyobb arccsonttal és magasabb tesztoszteronszinttel rendelkező egyének agresszívebb személyiséggel rendelkeztek, illetve nagyobb valószínűséggel válnak erőszakossá.

A tanulmányok megállapították, hogy minél határozottabb az ember arccsontja, annál intenzívebb a személyisége, méghozzá a magas tesztoszteronszint miatt.

Ujjak

Ha a gyűrűsujj hosszabb, mint a mutatóujj, akkor az azt jelenti, hogy az egyén nagyon elbűvölő, szeret kockázatot vállalni, mind a magán, mind pedig a szakmai életben.
Ha a mutatóujj hosszabb, mint a gyűrűsujj, ez azt jelenti, hogy az ember született vezető.
Ha a gyűrűs és a mutatóujj azonos hosszúságú, az azt jelenti, hogy az egyén jó kommunikátor és pontosan tudja, hogyan kell az egyensúlyt fenntartani.

Kezek

Minden kéz egyedülálló szerkezetű és sok mindent elárul rólunk.

Ha az ujjak egymástól távol helyezkednek el, vagyis több mint 0,5 cm, ez azt jelenti, hogy az egyén szeret új dolgokat felfedezni és kísérletezni.
Azonban, ha az ujjak szorosan egymás mellett helyezkednek el, vagyis kevesebb, mint 0,5 cm, ez azt jelenti, hogy az egyén óvatos, elővigyázatos és rendkívül összeszedett.

betöltés...