18 elképesztő tény a világról, amit sosem felejtesz el

A világban rengeteg olyan tény van, amiről fogalmunk sincs. Te például tudtad, hogy miközben alszunk, nem érzünk szagokat? Vagy azt, hogy mekkora a súlya egy felhőnek?

Számos érdekes és izgalmas kérdés, amit még az iskolában sem tanítottak nekünk és amelyekre ritkán találunk választ. Cikkünkben 18 ilyen és ehhez hasonló kérdésre azonban, most eláruljuk neked a választ, amelytől biztosan meg fogsz döbbenni.

Az emberi nyálban egy úgynevezett oporfin található, amely egy természetes fájdalomcsillapító. Ez hatszor erősebb, mint a morfium.

Azt hihetjük, hogy minden színt látunk, pedig ez nem így van. Léteznek ugyanis “lehetetlen színek”, más néven tiltott színek, amelyeket szemünk képtelen érzékelni, az agyunk viszont el tudja képzelni őket. Ilyen a sárga és a kék, a zöld és a piros keveréke, amely mindkét eredeti színre hasonlít, azonban fényekből vagy festékekből nem keverhető ki.

A DNS-ünkben lévő nitrogén, a kalcium a fogainkban, a vas a vérünkben vagy a tüdőnkben lévő oxigénatomok mind összeomló csillagok belsejében keletkeztek. Tehát, egy kicsit mindannyian idegenek vagyunk.

Az ízlelőbimbóink felét hatvan éves korunkra elveszítjük, ennek következtében pedig nehezen tudunk különbséget tenni az édes, savanyú és sós ízek között.

Életünk során nagyjából 16 gyilkos mellett sétálunk el, anélkül, hogy tudnánk.

Alvás közben nem érzünk szagokat.

Amikor megkeverünk egy kártyapaklit, akkor nagy valószínűséggel mi vagyunk az elsők, akik azt az adott sorozatot kikeverték.

A terhesség alatt, ha a nő belső szervei sérülnek, akkor a baba a köldökzsinóron keresztül őssejteket küld neki, hogy elősegítse az anya gyógyulását.

Szívünk mindennap annyi energiát hoz létre, ami egy 32 kilométeres, teherautóval való utazásra is elég lenne. Valamint, agyunk elegendő energiát termel ahhoz, hogy egy tíz wattos izzót megvilágítsunk vele.

A közlekedési lámpák sokkal nagyobbak, mint azt gondolnánk.

Minden évben 98 százalékban újulunk meg. Ugyanis pontosan ennyi százaléka cserélődik le a szervezetünkben található atomoknak egy év alatt.

Az oxigén elengedhetetlenül szükséges a létezésünkhöz, mindeközben oxidálja a sejtjeinket is, ami előbb öregedéshez, később pedig halálhoz vezet.

Egy átlagos felhő súlya nagyjából ötszáz tonna, ami száz elefántot tesz ki, míg egy viharfelhőé a kétszáz elefántnyi súlyt is könnyedén elérheti.

Abban az esetben, ha egy hozzád közeli személy a bal oldaladon ül, akkor valójában a jobb oldaladon ülő személy található tőled legtávolabb a világon.

Az életkorod nem más, mint egy szám, ami megmutatja, hogy hányszor kerülted meg a Napot születésed óta.

Egy 43 centiméteres pizza nagyobb, mint két harminc centiméteres.

1991-ben Scott Feld, a népszerű szociológus társadalmi kutatást végzett, aminek köszönhetően rájött, hogyha barátaink számát összevetjük a barátaink barátainak számával, a második érték, tehát a barátaink barátai, mindig nagyobb lesz, mint az első. Összefoglalva, barátainknak mindig több barátja lesz, mint nekünk. Ezt a jelenséget “barátság-paradoxonnak” nevezik.

Azok az emberek, akik 1990-ben születtek már éltek két évezredben, két évszázadban, három évtizedben, és még így sincsenek harminc évesek.

betöltés...