10 tény, amelyek feltárják, milyen különleges lehet a tested

Az emberi testnek nagyon sok titka van és úgy gondoljuk, hogy ezek többségét a szakértők még nem magyarázták meg, vagy még nem fedezték fel. Hála a modern orvostudomány világának sikerült választ találni néhány trükkös kérdésre, amit most elhoztunk nektek, hogy ti is többet tudjatok saját magatokról. Gondoltad volna, hogy a kezeid összekulcsolása rengeteget elárulhat rólad, vagy, hogy a nők szíve sokkal többet ver, mint a férfiaké? Ha nem, semmi gond. Lássuk az érdekességeket.

1, Egy ember képes több millió szúnyogot ellátni vérrel.

Az emberi testben elegendő vér van ahhoz, hogy 1,2–1,8 millió szúnyogot ellásson. Egyetlen szúnyog körülbelül 0,003 ml vért szív ki egy harapás során, ezért egy egész sereg vérszívóra lenne szükség ahhoz, hogy az ember összes vérét ki tudják szívni.

2,A férfi mell is képes tejet termelni.

Minden embernek, nemtől függetlenül van tejmirigye, tejcsatornája és mellbimbója. A férfi mellbimbók is képesek tejet termelni, amit a stressz által okozott hormonális egyensúlyhiány idéz elő.

3, Az arcszőr a leggyorsabban növő haj az egész testen.

Teljesen mindegy hány férfit kérdezel meg, mind azt fogja válaszolni, hogy napi szinten látják, hogy meg kellene borotválkozniuk. Sok nő találja vonzónak az arcszőrzetet, mert sokkal férfiasabb külsővel ruházza fel az embert.

4, A kéz összekulcsolása megmutatja, mely agyfélteke a dominánsabb.

Ha a jobb hüvelykujj van fent akkor a jobb agyfélteke a dominánsabb, ha pedig a bal, akkor egyértelműen a bal agyfélteke. A jobb agyfélteke felelős az érzelmekért és a képzelőerőért és kreativitásért, a bal a logikus gondolkodásért.

Az emberek 1\%-a viszont párhuzamosan rakja egymás mellé az ujjait. Ezeket az embereket “ambidextrousnak” hívják. A tudósok szerint ezen embereknél nincs domináns agyfélteke, mert mindkettő ugyanolyan fejlett és erős.

5, Az orrból kifolyó folyadék az agyból származhat.

Az orron át szivárgó folyadék valójában az agyvíz. Az agyvíz az agy körül helyezkedik el, és egy speciális membrán tartja össze. Néha tiszta folyadékként kis mennyiségben is szivároghat az orron át.

6, Egyedibb vagy, mint gondolnád.

Teljesen egyedi vagy és ezt nem csak az ujjlenyomatoknak köszönheted. A fül alakja és a nyelv textúrája is minden embernek más.

7, A nők hosszabb ideig élnek.

A női immunrendszer jobban megbirkózik mind a belső, mind a külső fenyegetésekkel. Az ő sejtjeik lassabban öregednek, így hatékonyabban működnek. Ez az oka annak, hogy a nők tovább élnek idős korukban is, mint a férfiak.

8, A női szív gyorsabban ver.

A kanadai tudósok kiderítették, hogy a női szív gyorsabban ver, mint a férfiaké. A nők szívverése kb. 1,7- 2,3 órával előrébb tart, mint a férfiaké.

9, A májának több mint 500 funkciója van.

A máj mindent megtesz, hogy megtisztítsa a vért a toxinoktól, lebontsa a zsírokat és a koleszterin és feldolgozza a vitaminokat. Ez csak néhány a sok közül.

10, Az emberek meggyőzőbben hazudnak, amikor ki kell menniük a WC-re.

A megduzzadt hólyaggal rendelkező emberek sokkal jobban füllentenek. A fürdőszobába való vágyakozás arra készteti az embert, hogy maximálisan arra koncentráljon, ezért a hazugság elmondása meggyőzőbbé válik.

Na mit gondolsz?

betöltés...