Elképesztő történet egy Down-szindrómás emberről, aki 32 évig dolgozott egy McDonald’s-ban

Hihetetlen hír ütötte fel a fejét nem is olyan régen. Egy férfi, aki Down-szindrómában szenved, már 32 éve dolgozik McDonald’s-ban. Történetét azonnal felkapta a média, ami se perc alatt elterjedt az internetezők körében.

Russel O’Grady 1986-ban kezdett el dolgozni a Northmead McDonald’s-ban Sydney nyugati részén, ekkor még csak 18 éves volt. A Down-szindrómás fiút, mind kollégái, mind pedig a vendégek egyaránt szerették.

Apja, Geoff O’Grady azt mondta, hogy amióta fia elkezdett ebben a gyorsétteremláncban dolgozni, azóta Northmead legismertebb személyévé vált.

“Az étteremnek vannak állandó vendégei, akik minden csütörtökön és pénteken eljönnek, hogy találkozhassanak Russel-el és kezet rázhassanak vele. ”

Már 32 éve a Mekiben dolgozik és családja azt mondta, hogy karrierje jelentős mértékben befolyásolta életminőségét.

Russell kezdetben még csak egyszerű munkákat kapott, de amikor bebizonyította, hogy nagyon is jól dolgozik, akkor már rá mertek bízni komolyabb feladatokat is, például a konyhában is kipróbálhatta magát. Volt, hogy megkérdezték tőle “Beteg-e?” amire azt felelte, hogy amikor iskolába jártam, még az voltam, de most a McDonald’s-ban dolgozom.

Édesapja elmesélte, hogy a northmead-i McDonald’s személyzete tárt karokkal fogadta Russel-t. Megpróbálták annyira izgalmassá tenni számára a munkát, amennyire csak lehetett.

“Ezek az emberek fantasztikusak, ha nem ilyen lett volna a hozzáállásuk, akkor az én fiam sem tartana itt” – mondta.

Geoff azt is elmondta, hogy rendkívül büszke a fiára. Soha nem gondolta volna, hogy az emberek ilyen kedvesek lesznek hozzá.

Az üzletvezető – Katie Chlyder elmondta, hogy Russel színesebbé tette az éttermet.

“Örülök, hogy itt van, nagyon kedves személyiség, mindenkivel barátságos. Amikor találkozunk mindig odajön hozzám és kezet ráz velem, egy igazi úriember.” – mondta.

Katie azt is elmesélte, hogy Russel-nek már nagyon sokféle feladata volt, például összeszedte a tálcákat, felsöpörte az éttermet, de a kedvence, amikor üdvözölheti a vendégeket. Ő is ugyanolyan rendes és mulatságos ember, mint bárki más.

Az Egyesült Királyságban nagyjából 40.000 Down-szindrómás beteg van, akik közül csak nyolcezret foglalkoztatnak teljes munkaidőben. Statisztikai adatok alapján tízből két fogyatékkal élő embernek van munkahelye és a jótékonysági szervezetek azon dolgoznak, hogy javítsanak ezen a helyzeten, szeretnék, ha ez a szám még magasabb lenne.

Russel két évvel ezelőtt ünnepelte meg, hogy már 30 éve a McDonald’s-nál dolgozik. A vezetőség és a munkatársak egy nagyon különleges tortával kedveskedtek neki.

Annak ellenére, hogy a férfi nagyon szeretett ott dolgozni, úgy határozott, hogy nyugdíjba vonul, mert ez a legjobb, amit az egészsége szempontjából tehet.

Lehet, hogy örökre leveszi kötényét és munkaruháját, de emléke minden egyes vendég és munkatárs szívében ott lesz.

betöltés...