Miért van az egyidős unokatestvérek között különleges kötelék

Ha visszagondolsz, valószínűleg emlékszel az első gyerekkori barátodra, akiben legelőször bíztál meg. Igen, az unokatestvéredről van szó.
Ha vannak olyan unokatestvéreid, akik veled nagyjából egy időben születtek, ők biztosan azok, akik a legfontosabbak voltak és ma is azok számodra. Melletted vannak az első pillanattól kezdve, és jelenleg is ők a legjobb barátaid.
Elmondjuk, miért van ez így.

A testvéreidnek érzed őket

Te és az unokatestvéreid vérrokonok vagytok. Olyan testvéreid, akikkel nem élsz együtt. Ennek pedig van jó oldala is, hiszen nem veszekszel velük annyit, mint az igazi testvéreiddel. Valójában ők azok, akikkel megbeszéled az otthoni harcaidat.

Közösek a gyerekkori emlékeitek

Az unokatestvéred és te együtt nőttetek fel, ugyanazon a helyen és hasonló módon. Örökké emlékezni fogsz a vele közös emlékeidre. Az első között volt, aki az életed során ünnepelte a győzelmeidet és te ugyanígy voltál vele. Megosztottátok egymással a játékaitokat, később a ruháitokat is.

Együtt éltétek át a kamaszkort

Ahogyan a gyermekéveiteket, úgy a tinédzserkort is együtt éltétek át. Az első kamaszkori élményeidet és a gimis bonyodalmakat is egymással osztottátok meg. Elmesélted neki az első szerelmedet, ahogyan ő is neked.

Neki bevallod a titkaidat

Születésed óta ismered és tudod, hogy nála a legféltettebb titkaid is biztonságban vannak. Ha elmondod neki, a sírba is magával viszi őket. Elmondhatsz neki mindent, hiszen az unokatestvéred a legjobb hallgatóság, és tőle kapod a legjobb tanácsokat is.

Nem ítélkezik feletted

Nagy az esélye, hogy jobban ismer téged, mint bárki más. Nem fog ítélkezni feletted, ha hülyeséget csináltál, és mindig ott lesz, hogy támogasson. Tudja, mit miért teszel, és nem fogja megkérdőjelezni, csak segít.

A családi összejövetelek sosem unalmasak

Gyerekként együtt játszottatok, tinédzserként együtt szórakoztatok és ugyanezt teszitek felnőtt korotokban is. Ha együtt vagytok, a családi összejövetelek sosem lehetnek unalmasak. Ha már házasságban éltek és gyerekeitek vannak, az asztalnál akkor is egymás mellett a helyetek.

Barátok egy életen át

Együtt mentetek át mindenen, az életed minden részét megosztottad vele és még most is ezt teszed. Bár már mindketten felnőttek vagytok és lehet, hogy távol éltek egymástól, nem találkoztok túl gyakran, amikor együtt vagytok, mindig olyan, mintha sosem távolodtatok volna el egymástól.

betöltés...