15 érdekesség a világból, amit mindenképpen tudnod kell

Világunk csodálatos és egyben meglepő dolgokat tartogat számunkra. Olyanokat, amiket nem tanítanak az iskolában, nincsenek benne a tankönyvekben, sőt, talán még az interneten sem találhatjuk meg őket egykönnyen. Olyan tények, amikről nem is gondoltuk volna, hogy igazak, továbbá az is előfordulhat, hogy bizonyos dolgokban tévedünk, mégis nagyon jó olvasgatni őket. Cikkünkben olyan izgalmas tényeket gyűjtöttünk össze, amiket neked is tudnod kell. Nemcsak azért, mert érdekesek, hanem azért is, mert rendkívül szórakoztatóak.

1.

Donkey Kong azért kapta ezt a nevet, mert alkotója úgy gondolta, hogy a “szamár” angolul “hülyét” jelent és azt a benyomást akarta kelteni, hogy a karakter egy „hülye majom”.

2.

Az emberek a Boanthropy nevű pszichológiai rendellenességben is szenvedhetnek, ami arra készteti őket, hogy tehénnek érezzék magukat és úgy éljék életüket, mintha valóban tehenek lennének.

3.

Antartica kivételével minden kontinensen van McDonald’s.

4.

Japán nindzsa hiányban szenved. A nindzsa show-ra nagyon nagy a kereslet, de ez a hagyomány már haldoklik, így nehézségekbe ütközik a megfelelő képzettségű nindzsák megtalálása.

5.

George Clooney adta hangját „Sparky” -nak, a kutyának a South Park című rajzfilmsorozatból.

6.

A franciaországi otthonokban használt WC-papír többsége rózsaszínű.

7.

Az emberi orr ötvenezer különféle illatot képes megkülönböztetni.

8.

A televíziót csak két évvel a szeletelt kenyér piacra dobása után találták fel.

9.

A Plútó holdjának északi sarkán, a Charonban lévő sötét régiót Mordornak hívják.

10.

A világ tíz legnagyobb szobrából nyolc Buddha.

11.

A Rubik-kocka alkotójának, Rubik Ernőnek egy hónapra volt szüksége ahhoz, hogy saját találmányát kirakja. 2018 júniusától a világrekord 4,22 másodperc.

12.

A japán négyszögletes görögdinnye tulajdonképpen dísznövény és nem ehető.

13.

A tigriseknek nemcsak a szőrük csíkos, hanem a bőrük is. A csíkok olyanok, mint az ujjlenyomatok, valamint két tigrisnek sincs ugyanolyan a mintája.

14.

A ketchup Kínából származik, mint a ke-chiap elnevezésű, savanyított hal és fűszerek főtt sós vizes oldata.

15.

A Morse-kódban -.- jelentése k.

betöltés...