Felfoghatatlan! Súlyos betegség után elhunyt Benedek Tibor

Szomorú hír tett közzé Benedek Tibor családja a reggeli órákban. A vízilabda válogatott csapatkapitányának szíve a hajnali órákban dobbant utoljára.

Magyar Vízilabda-szövetség tette közzé: „Ma hajnalban örökre lecsukta szemét Benedek Tibor, a háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó legenda. Családja, csapattársai, az egész vízilabda-társadalom és a szurkolók számára pótolhatatlan és felfoghatatlan űrt hagyva maga után”.

Az országot sokkolta Benedek Tibor május 4-i közleménye, miszerint befejezi minden olyan tevékenységét, ami vízilabdával kapcsolatos, ekkor már sejteni lehetett, hogy nincs jól és nagy a baj.

A világ egyik legjobb balkezes vízilabdázója volt, háromszor nyert olimpiai bajnoki címet (2000, 2004, 2008). 2003-ban világbajnok lett Barcelonában, tíz év múlva ugyancsak a katalán városban lett újra vb-győztes, de akkor már a válogatott szövetségi kapitányaként. Benedek Tibor egyébként annak idején orvosi javaslat miatt került közeli kapcsolatba a vízzel és az úszással. Mégsem az úszás volt a kedvence, hanem a labdajáték érdekelte jobban. Hamar kiderült, hogy nagyon tehetséges, majd először az 1991-es világbajnokságra vitték ki a felnőttcsapattal. A medencében mindig könnyen észre lehetett venni, nagyon energikus, jó kedvű volt.

Budapest, 2013. augusztus 4. Benedek Tibor, a barcelonai vizes világbajnokságon aranyérmet szerzett férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya megérkezik a budapesti Liszt Ferenc-repülõtér utasvárójába 2013. augusztus 4-én. MTI Fotó: Soós Lajos

2004-ben már csapatkapitányként irányította csapatát, de 2007-ig szívbetegsége miatt sajnos pihennie kellett. 2008-ban pedig 3. olimpiai aranyát szerezte meg Pekingben.

Mindig szerényen nyilatkozott magáról, ha ő róla érdeklődtek a riporterek: “Sosem volt különösen jó labdaérzékem, sosem fociztam, kosaraztam jól, nem dobtam különlegesen nagyot a labdával, és ma már ennél is kisebbet dobok. Nem vagyok kifejezetten sem erős, sem okos, nem úszom túlságosan jól, a vízfekvésem teljesen átlagos.Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban. Ez az én tehetségem.

Benedek Tibor 3 gyermeket hagyott maga mögött, hosszantartó betegsége miatt. Köszönjük a rengeteg élményt, hogy együtt élhettük át a sikereket. Legyen könnyű a föld Neked! Őszinte részvétünk a családnak, barátoknak, csapattársaknak!

betöltés...