9 hétköznapi dolog, ami veszélyt jelenthet egészségünkre

Az embernek van egy bizonyos hatodik érzéke, ami által képes megérezni, ha veszélyben van. Ez az érzék azonban, nem jósolhat meg mindent, főleg, ha a mindennapi szokásainkról van szó. Ugyanis, vannak olyan dolgok, amelyek könnyedén károsak lehetnek a szervezetünkre és egészségünkre. A legrosszabb az egészben mégis az, hogy ezeknek a dolgoknak a legnagyobb része szinte nélkülözhetetlen számunkra, hiszen mindennapi életünk részét képezve, kénytelenek vagyunk használni őket.

Ivás műanyag palackból

Az ember egészségére a műanyag káros, ugyanis a pet palackokban található folyadékok mikro-műanyagokat tartalmaznak. A műanyag palackok összetevői elősegítik az elhízást, csökkentik a termékenységet, illetve számtalan betegség kiváltó okai lehetnek, a gyerekekre pedig még nagyobb veszélyt jelentenek.

Vegytisztítás

A vegytisztítás során veszélyes vegyszereket alkalmaznak. Ezek egy része akár a ruhákban is maradhat, ami növeli a légzőszervi megbetegedések, a szemirritáció, a fejfájás, a szédülés, valamint a látási problémák előfordulásának kockázatát.

Elfojtott tüsszentés

A tüsszentés elfojtása komoly károkat okozhat a dobhártyában, ugyanis a levegő, jobb híján a füleken keresztül igyekszik távozni.

Parfümök vegyszerekkel töltve

A parfümök egy részében a gyártók által titkolt mérgező összetevők találhatók. Ezek többsége hormonzavart, légzési nehézségeket és hányingert is okozhat. Ugyanakkor a mérgezés növeli a daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát is.

Pattanások kinyomása

Egy kinyomott pattanás gyulladáshoz és fertőzéshez is vezethet. Az arcon található pattanások kinyomása a legveszélyesebb. Ennek oka pedig, hogy az agy közvetlen közelében találhatók, így egy pattanás környéki fertőzés idegrendszeri problémákhoz, látáskárosodáshoz, bénuláshoz vagy a legszélsőségesebb esetben halálhoz is vezethet.

Kozmetikumok szintetikus összetevőkkel

A kozmetikumokban vannak olyan összetevők, amelyek bőrirritációt vagy akár bőrrákot is okozhatnak.

Párnatisztítás mellőzése

A párnánk, amin minden éjjel alszunk tartalmazhatnak apró bőrdarabkákat, hajat, illetve a fejünkről felszabaduló zsírokat is. A koszos párna így allergiát és bőrproblémákat is okozhat.

Orrszőr tépkedés

Az orrszőr kitépése bőrirritációt okozhat, emellett gyengíti az immunrendszert és megnöveli akár komolyabb betegségek kialakulásának kockázatát is.

Előrecsomagolt élelmiszerek fogyasztása

A friss termékeknél sokkal kevesebb tápanyagot tartalmaznak, így a kész termékek jelentős részében rákkeltő anyagok is találhatók, ugyanis magas hőmérsékleten készülnek. Ezenkívül, összetevőik a cukorbetegség kialakulásának kockázatát is növelik.

betöltés...