12 számunkra ismerős dolog, ami más országokban teljesen különböző

Amikor elutazunk valahova, természetes, hogy érdekelnek minket a helyi hagyományok. Ami kultúránkban magától értetődőnek tekinthető, az egy másik országban teljesen idegen lehet. Ez pedig fordítva is igaz. A félreértések pedig kellemetlenségekhez vezethetnek, ezért cikkünkben felhívjuk a figyelmed tizenkét mindennapi dologra, amik más országokban meglehetősen különböző lehet a nálunk megszokotthoz képest.

Japánban sok utcának nincs neve.

Az utcanevek helyett itt a negyedek és a szakaszok számát használják. A japán emberek azt mondják, hogy a hatodik negyedben dolgozom vagy a harmadik szakaszban élek. A fő utcák és az autópályák kivételek ez alól. Egy ilyen rendszer első hallásra sok kellemetlenséggel járhat, de egy térképpel a kezünkben másodpercek alatt megtaláljuk, amit keresünk.

Skandinávia – Ablakok függöny nélkül

Skandináviában és Közép-Európa néhány országában, például Franciaországban nagyon ritka a függöny az ablakokon. A járókelők így bármikor benézhetnek az utcáról, hogy mi történik a házakban. De, mi van a személyes térrel? A függöny hiányától eltekintve az emberek tiszteletben tartják mások intim szféráját, szándékosan nem kémkednek senki után.

Szingapúrban az ágyneműt és a ruhákat bambuszpálcán szárítják.

Szingapúrban számos szokatlan látnivaló van, de van egy dolog, ami egyetlen turista figyelmét sem kerüli el. A ruhák és ágyneműk szárítását bambuszpálcák segítségével oldják meg. Manapság már műanyag rudakat is alkalmaznak erre a célra, ami színessé is teszi ezt a tevékenységet.

Indiai zuhany

Indiában ritka a hagyományos zuhany, csak a gazdagok fürdőszobájában találhatunk ilyet. A lakosság többsége egy vödör segítségével tusol. A vízhiány hatalmas problémát jelent az országban. Számukra a nyilvános fürdők egészségtelenek. Az indiai emberek úgy gondolják, hogy álló vízbe merülve tisztátalanná válnak.

Törökország – Csirkemell desszert

A csirkemellből nemcsak Caesar-saláta készíthető, hanem igazi desszert is. Ennek bebizonyítására a törökök egy pudingot készítenek, amit tavuk-göksu pudingnak neveznek. Az édességet apróra vágott csirkéből, tejből, rizsből készítik, cukor és fahéj hozzáadásával.

Hollandia – A világ legmeredekebb lépcsője

Az uperkrutye lépcső a házak szerves részét képezi, amelyeket az árvízveszély miatt nagyon keskenyre és magasra építettek.

Brazília – Szőrtelenítés helyett világítás

A nők világszerte igyekeznek megszabadulni a kellemetlen szőrzettől, a brazilok viszont, éppen ellenkezőleg cselekszenek. A szőrzetet a szépség jelének tartják. Speciálisan világítják meg lábaikat, ehhez pedig bármelyik üzletben beszerezhetik a megfelelő kellékeket. A brazil lányok gyakran végzik ezt az eljárást, bőrükön úgynevezett világítószert alkalmaznak.

Kuba – Üveg nélküli ablakok

A legtöbb kubai háznak üveg nélküli ablaka van. Mivel nagyon meleg van az országban, így amúgy is folyamatosan szellőztetnének az emberek. Az üveg tehát, csak zavaró tényező lenne. Redőnyök azonban, vannak, ha mégis szükség lenne rájuk.

A sziget lakosságának nagy része szörnyű szegénységben él, így nem is tudnának ablakokat vásárolni házaikra. Emellett pedig, Kubában nagyon alacsony a bűnözés, így nincs szükség arra, hogy az emberek bezárják otthonaikat.

Japán – Ofuro fürdő

Hagyományosan fából készül az ofuro fürdő. Manapság viszont, egyre gyakrabban használnak műanyagot és rozsdamentes acélt a fürdőkádat készítésekor. Az ofuro minden japán apartmanban megtalálható, ugyanis náluk a fürdés egyfajta rituálé. Az ember belemerül a vízbe, majd a fa fedéllel bezárkózik, ez segít melegen tartani a fürdővizet. A családok tagjai víz cserélése nélkül fürdenek, de előtte még vesznek egy zuhanyt, hogy ne az állóvízben ázzon le róluk a piszok.

Kolumbia – A sózott sajtot forró csokoládéba teszik

Kolumbia különleges kapcsolatban áll a csokoládéval. Az országban szokás sajttal fogyasztani a csokoládés italt. A turisták szerint az ötlet eredeti, ami pedig még meglepőbb, az ital rendkívül ízletes.

Franciaországban a tejet szobahőmérsékleten tárolják.

A polcokon mindenféle-fajta tej megtalálható Franciaországban is, a sterilizálttól az ultrapasztőrözöttig. A francia üzletekben a tejet nem szokás hűtőben tárolni.

Dél-Korea – A vörös tinta tabu

Dél-Koreában az ember nevének vörös tintával történő írása hagyományosan azt jelenti, hogy az illető már nem él. Ezért ebben az országban rendkívül óvatosnak kell lenni, amikor egy tollat ​​választunk például az üdvözlőkártya aláírására.

Bónusz: A németek nem viselnek csizmát

A német lányok nem viselnek csizmát, ezt ugyanis ott tisztességtelennek tekintik. Ha a helyi utcákon csizmában látunk egy lányt, akkor az vagy egy helyi szépség vagy egy külföldi, aki nem ismeri a helyi erkölcsöt.

betöltés...