8 viselkedési forma, amitől a gonosz emberek célpontjává válhatsz

A bűnözök, 7 másodperc alatt fel tudják mérni, hogy potenciális áldozat vagy-e vagy sem. Ilyenkor alaposan tanulmányozza, hogy milyen testtartásod van, hogyan jársz, mire figyelsz, bele vagy-e bújva a telefonba… stb. A támadók is tisztában vannak vele, hogy mely jelek esetén nem lesz áldozat az illetőből. A mai cikkünkben olyan viselkedési formákat hoztunk el, amire nagyon oda kell figyelni, ha nem akartok egy esetleges támadás célpontjává válni. A gonosztevők szeme általában erre a nyolc pontra van kiélezve, így jó, ha tisztában vagyunk ezekkel.

Gyors séta.

A gyors séta az ideges emberek jele, aki emiatt figyelmen kívül hagyja a körülötte lévő dolgokat és egyéneket. Ennek tükrében, könnyű célponttá válik a gonosz emberek számára. Annak érdekében, hogy elkerüld az esetleges veszélyforrásokat, vedd vissza egy kicsit a tempód és koncentrálj arra, hogy nyugodtnak tűnj.

Túl óvatos léptek.

Az emberek tudat alatt is lelassulnak, ha vízhólyag vagy más sérülések vannak a lábukon. Ez az óvatos és megfontolt járás kiszolgáltatottabbá teszi őket, amitől nehezebben tudnak ellenállni egy lehetséges támadásnak.

Ataxiás járás.

Ez egy elég bizonytalan járás, amitől az illető szélesebb alapon próbál sétálni, mert úgy érzi így biztosabban meg tudja tartani az egyensúlyát. Van egy másik járás is, ami kiszolgáltatottá tesz az pedig, ha a földet nézed, közben be van görnyedve a hátad és még zsebre is teszed a kezed. Mindkettő sétálástól egyszerű célpontok lesznek az illetők.

Lassú mozgások.

Ha egy embernek elkezd lelassulni a mozgása az annak a jele, hogy testének energiatartalékai kezdenek lemerülni. Az ilyen személyek potenciális áldozatokká válnak anélkül, hogy ellen tudnának állni a támadónak.

Görnyedt testtartás.

A görnyedt háttal sétáló emberek általában gyenge és félénk személyiségűek, ezért könnyű célpontokká válnak. A bűnözők nem próbálkoznak olyan illetőknél, akik felszegett fejjel, egyenes háttal járnak.

Foglalt kezek.

A zsebtolvajok számára a legegyszerűbb célpontok azok a nők, akiknek tele van a kezük. Ha viszont zsebre tett kézzel sétálunk, akkor csökken a reakcióidőnk, így nehezebben tudjuk megvédeni magunkat egy esetleges támadóval szemben.

A szemkontaktus hiánya.

Ha hátulról támadnak meg esélyed sincs arra, hogy ránézz az elkövetőre. Abban az esetben, ha minden szembejövő emberrel tartasz egy kis szemkontaktust, akkor a potenciális támadónak felerősödik a bűntudata, így képtelen lesz arra, hogy bántson.

Fülhallgató használata.

Az az illető, aki zenét hallgat sétálás közben és kizárja a külvilágot, könnyű célponttá válik, hiszen nem érzékel semmilyen hangot, ami felhívhatná a figyelmét a veszélyre. A meglepetés szerű támadások elkerülése érdekében állítsd olyan hangerőre a zenét, hogy mellette halld azt, ami körülötted történik. Az is jó megoldás, ha csak az egyik füledbe dugod be a fülhallgatót.

Mivel a bűnözők félnek attól, hogy megsérülnek vagy elkapják őket, ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy ne hívják fel magukra a figyelmet. A legjobb megoldás az ilyen esetek elkerülésére, ha képesek vagyunk felvenni velük a harcot. Ehhez például a nőknek önvédelmi tanfolyamra kellene járnia.

betöltés...