12 szokatlan dolog, amivel nyaralás alatt találkozhatsz

Habár most korlátozottak a lehetőségek az utazás terén, de mégis vannak olyan dolgok, amik szokatlanok lehetnek számunkra, ha idegen országba utazunk. Ilyenkor általában az ember tájékozódik az adott ország szokásairól, próbál kicsit utánajárni, mi az, amivel találkozhatunk. Egy-két szót általában meg is tanulunk, amivel kicsit jobb benyomást is tudunk kelteni, azonban mindenre nem tudunk felkészülni. De nézzük is csak, mik azok a meglepő dolgok, amivel találkozhatunk.

  1. Japánban sok utcán nincs tábla

Japánban az utcák blokkokra és szakaszokra van osztva. Sokszor hallhatjuk az ott élőktől és dolgozóktól, hogy a 3-as blokkban dolgozom. Ez eleinte sokszor zavaró lehet, de később, sokkal egyszerűbben meg lehet találni, mint utcanevek alapján.

2. A skandináv országokban nincsenek függönyök

A legtöbb országban használunk függönyöket, kicsit védve a magánéletünket. Ez a skandináv országokban nem így van, mivel ők úgy gondolják semmi takargatni valójuk nincs, így nem is használnak. Bátran benézhet bárki az ablakon, mégis ennek ellenére, tisztelik a másik magánéletét.

3. Szingapúrban bambuszrudakon szárítják az erkélyen a ruhákat

Bár Szingapúr rengeteg látnivalót tartalmaz, a turisták szeme sokszor megakad a városi különlegességeken. Ilyenek a ruhaszárítók. Bambuszrudakon szárítják az erkélyen a ruhákat, bár már egyre inkább felváltja őket a műanyag. Mindenesetre rendkívül színes látképet biztosít.

4. Törökországban van egy desszert, ami csirkemellből készül

Bár elsőre szokatlannak tűnik, hogy csirkéből készüljön egy desszert, de a törökök bebizonyították, hogy igenis lehet. Alapvetően kell hozzá: csirkemell, tej, rizs, cukor és fahéj, és kész is a híres török puding. A helyiek kedvence, de egyre több turista is előszeretettel fogyasztja.

5. Rengeteg meredek lépcső van Hollandiában

A régebbi holland otthonokra jellemző a nagyon meredek lépcső, ennek egyszerű technikai oka van, az árvizek miatt építették keskenyre a házakat, ami által a lépcsőket is csak így tudták megoldani.

8. A brazil nők nem szőrtelenítek

Míg a világ legtöbb részén a nők a testszőrzettől bármilyen módon megszabadulnának, addig a brazil nőket ez nem érdekli. Ők kiszőkítik a szőrt, és sokszor ezt a tevékenységet a tengerparton végzik el.

9. Japán fürdők

Egy másik csodálatos dolog, ami Japánban található a fürdő. Minden otthonban megtalálható Japánban az azuro fürdő, ami egy egész rituálét takar. Fából készült, teleengedik vízzel, és beleülnek. Magukra teszik a tetőt és így ülnek benne, ezzel segítve, hogy ne hűljön ki a víz.

10. Kolumbiában a forró csokit isznak, sózott sajt szeletekkel

A forró csokikat lényegében rengeteg ízesítésben lehet kapni, azonban Kolumbiában forró sajtszeletekkel szolgálják fel. Rendkívül ízletes és finom a turisták elmondása alapján.

11. Franciaországban szobahőmérsékleten tárolják a tejet

Az országban csak ultrapasztőrözött tejet árulnak, amiket nem hűtőben tárolnak.

12. Tilos a piros tinta Dél-Koreában

Dél-Koreában, ha valaki pirossal írja le a nevét, az azt jelenti, hogy elhunyt. Ezért, ha képeslapot írunk az országból vagy az országba, óvatosan válasszuk ki a színt.

betöltés...