Te milyen profilképet használsz? Ezt árulja el rólad.

Az amerikai munkáltatók 37\%-a szemrebbenés nélkül nézi meg a leendő munkavállaló adatlapját a közösségi oldalakon. Gondolom senkit sem fog meglepni a hír, hogy hazánkban is előszeretettel csinálják ezt a cégek és a vállalkozások. Ha már a magánemberek nyomozhatnak egymás után, akkor a munkáltatók miért ne tehetnék meg ugyanezt?

Gondolj csak bele, hogyha valakivel először találkozol és szimpátiát érzel felé, akkor több mindent szeretnél megtudni róla. Ilyen esetekben tökéletes a Facebook, a Twitter vagy az Instagram, ahol néhány kattintással bővebb információt szerezhetsz az illetőről.

De nemcsak a személyes adatok, hanem a képek, kommentek, megosztott bejegyzések is sokat elárulhatnak egy adott személyről. Viszont, ha nem szeretné, hogy túl sok kíváncsi ember nézze meg az adatait, akkor az adatvédelmi beállításokban kiválaszthatja, hogy kik nézhetik meg az idővonalát, névjegyét és fotóit. Az egyetlen, amit tényleg láthatnak az ismeretlenek, az a profilkép.

Igaz, nem minden esetben lehet leszűrni a profilkép alapján, hogy milyen egy ember személyisége, ám felmerül a kérdés, hogy ebben az esetben mit is gondolnak a kívülállók.

Nincs profilkép:

Valószínűleg azért nem állít be profilképet, mert nincs megelégedve a kinézetével. Az ilyen személy a háttérből figyeli az eseményeket, úgy, hogy közben nem kíván aktívan részt venni a közösségi oldal életében.

Természetes profilkép:

Mindenki számára bizalomgerjesztő, ha egy profilképen az adott személyt egyértelműen fel lehet ismerni. Ez annak a jele, hogy egyenes személyiségű és nem fél másoknak megmutatni magát.

A műtermi fotó:

Az ilyen profilképű emberek általában megpróbálják a lehető legtökéletesebb oldalukat mutatni, amiben egy csepp hiba sincs. Ezzel próbálja kompenzálni, hogy alacsony önértékeléssel rendelkezik.

Vonzó vagy pózolós profilkép:

Hasonlít a fent említettekhez, ám ehhez még egyfajta nárcisztikus hajlam is társul. Az ilyen embernek feltűnési viszketegsége van, nehezen kezeli, ha nem lehet ő a középpontban. Megpróbálja kiemelni a számára legtökéletesebbnek hitt oldalát.

Gyerekkori fotó:

Az ilyen ember lélekben a múltban ragadt, ahol még gondtalanul élte az életét, nem kellett komoly és felelősségteljes döntéseket hoznia. Nem szándékozik felnőni, mert igencsak tart az élettől és a sikertelenségtől

Másokkal van a képen:

Ha mással szerepel együtt a képen, fontos számára, hogy kapcsolatban álljon valakivel, akire mindig számíthat. Egyedül fél bármit is megtenni, szüksége van egy társra, aki húzza őt mindenben. Önértékelését többnyire az határozza meg, hogy mennyire népszerű.

Esküvői kép:

Általában a nők állítanak be ilyen képeket azt sugallva, hogy már nem szabad prédák, illetve, hogy a lehető legboldogabb időszakukat élik.

Gyerekkel együtt:

Az ilyen embereknek a család és a gyerekek boldogsága az első. Büszkeséggel tölti el őket az anyai szerep.

Bulizós kép:

Aki efféle fotót állít profilképnek, az élvezi az élet minden egyes percét. Szeretné kihasználni a fiatalságát és hogy szabadon mindent megtehet. Tele van energiával és soha nem fárad el.

Állatot ábrázol a profilkép:

Nem mondunk újat azzal, hogy általában állatbarát emberek tesznek ki ilyen képeket. Ezzel azt sugallva, hogy odaadó és gondoskodó emberek.

Tárgyak:

A férfiak esetében egy autót ábrázoló kép a szabadságot és függetlenséget szimbolizálja. A nőknél a lakás vagy ház valamely része pedig a biztonságot jelenti.

A magánszemélyeken kívül, cégek, vállalkozók, szakmai emberek is fent lehetnek a közösségi oldalakon, ám az ő profilképük általában valamilyen munkával kapcsolatos üzenetet hordoz.

Neked milyen a profilképed?

betöltés...