Egy kiskutya, akinek szomorú története bizonyítja mekkora ereje van a szeretetnek és gondoskodásnak.

Az állatorvosi rendelőkben és klinikákon dolgozó emberek, már nagyon sok mindent láttak munkásságuk során. Tudják milyen az, mikor egy ártatlan kis életet nem tudnak megmenteni, vagy amikor hosszú hetek küzdelme végén az örök kutyamezőkre távozik a kis négylábú. Ezt a sorsot mi emberek adjuk ezeknek a szegény állatoknak mert túlságosan nagy teher számunkra, egy almot ellátni és utána eladni vagy elajándékozni a kicsiket. Helyette aljas módon kiviszik a “felesleges” babakutyákat a szabadba, hogy ott majd a természetre bízzák mi lesz velük a későbbiekben. Ha szerencséjük van, valaki rájuk talál és elviszi őket egy állatorvosi rendelőbe vagy menhelyre, ha viszont senki sem talál rájuk, akkor a csöpp életük nagyon hamar véget ér. A cikkben szereplő kutyusnak az élete is már csak egyetlen hajszálon múlt.

A képen látható állatra önkéntesek bukkantak, aki nagyon rossz állapotban volt. Kilátszott az összes csontja és már ereje is alig volt. Az orvosok egyből kezelésbe vették infúzióra kötötték, hogy ne száradjon ki. Ám a szervei már nem működtek megfelelően. Elmondásuk szerint már csak a csoda segíthetett volna rajta.

Mivel az orvosok és az ápolók nem akarták feladni a küzdelmet, ezért ígéretet tettek a kutyának, hogy meg fogják menteni az életét. A négylábú az Angel nevet kapta. A kutya történetét sokan hallották, ezért önkéntesek jártak be hozzá, hogy segítsenek rajta. Először senkitől semmit nem fogadott el, majd a törődésnek a szeretetnek és a gondoskodásnak hála elkezdett enni.

Persze nem adhattak neki hirtelen, nagy adag kaját, mert abba szintén belepusztult volna. Egy nap olyan hölgy ment be hozzá, aki egyből beleszeretett ebbe a gyönyörű kis állatba. Már akkor tudta, hogy az ő kutyája lesz. Minden alkalommal etette, próbálta felállítani buzdítani az élni akarásra. Szerencsére ez a törődés pozitívan hatott rá és egyre jobban érezte magát, sőt jobban is nézett ki. Már megerősödött annyira, hogy magától tudjon járni és enni.

Nem sokra rá teljesen felépült, igazi életerős kutya lett belőle és az a hölgy fogadta örökbe, aki első pillantásra beleszeretett. Most már tényleg van egy otthon, amit örökre a sajátjának mondhat.

Íme a videó, ami bemutatja, hogy milyen volt, mikor megtalálták és milyen lett a rengeteg sok gondoskodásnak, türelemnek és szeretetnek hála.

Ne hagyjuk, hogy a kutyák ugyanolyan vagy hasonló sorsra jussanak, mint Angel. Ha találsz egy kóbor kutyát, vagy egy doboz babakutyust valahol az utcán, ne habozz elvinni őt egy olyan helyre, ahol tudnak neki segíteni.

betöltés...