Miért annyira fontos a gyerek életében egy szuper nagynéni

Ha végiggondolod, kik azok, akik feltétel nélkül szeretnek, a nagynéni biztosan köztük van. Ő az, aki emlékszik az óvodás társaid nevére, aki mindig kész megosztani veled a tapasztalatait, és nem szégyell néha bolondozni sem. A nagynénik mindent megtesznek azért, hogy minőségi időt tölthessenek együtt a gyerekekkel és igaz barátokká válhassanak. Ők azok, akik tudják, hogyan segítsenek az álmok elérésében, miközben a mókázásról sem feledkeznek meg.
Egy igazi nagynéni mindig melletted lesz, támogat és a bajban is segít. Most megtudhatod, miért különös áldás egy nagynéni a gyerek számára.

Ő vezet be a felnőttes világba

Ahogyan növünk, egyre inkább próbálunk felnőttként viselkedni. A felnőttes dolgok kipróbálása nagyon csábító, de szükséged van egy jó idegenvezetőre ebben az új világban, aki a saját tapasztalataival kalauzol majd végig az úton. A nagynéni lehet az, aki segít elkerülni a divatbakikat, akitől az első rúzsodat kapod, akivel eljársz ruhát vásárolni, és akivel felnőtt témákról beszélgetsz. Átadja neked tudását, aminek köszönhetően könnyebb lesz a boldogulás a felnőtt életben.

Kényes témákban is mindig fordulhatsz hozzá

Amikor valami bánt, de kellemetlennek érzed beszélni róla a szüleiddel, jusson eszedbe a nagynénéd! Nem számít, hogy szerelmi bonyodalom, iskolai gond vagy a többiek csúfolnak valamiért, a nagynénéd mindig ott van, hogy segítő kezet nyújtson, miközben nem fog ítélkezni feletted. Nem fog kiakadni, függetlenül attól, hogy mit követtél el, és drámázás nélkül segít megoldani a problémádat.

Ő a példakép

Mindannyiunknak szüksége van olyasvalakire, akire felnézhet. Egy nagynéni pedig éppen tökéletes erre a szerepre. Felelős felnőtt, mégsem veszíti el a kalandos természetét felnőttként sem. Érti, hogy milyen fontos felfedezni az igazi szenvedélyt, tudja, hogyan kell élvezni az életet és örömmel tanít meg téged is erre.

Néha elkényeztet

A nagynénéd pontosan tudja, hogyan éreztesse, hogy különleges vagy. Felnőttként bánik veled, mégis látja benned a kislányt, akinek időnként kényeztetésre van szüksége. Mindig vesz neked ajándékokat, vagy elvisz szép helyekre, hogy megmutassa, mennyire szeret. Tudod, hogy bármit megtenne, hogy mosolyogni lásson.

Ő segít átvészelni a kamaszkori drámákat

A nagynénéd segíthet át a tinédzserkori bonyodalmakon, mikor a hormonjaid nemcsak a körülötted élőket, de már téged is megőrjítenek. Megérti, hogy szükséged van egyre több önállóságra és hogy bizonyos szabályokat megszegsz, miközben felfedezed önmagad. Ott lesz melletted ezen az úton. Ösztönözni fog arra, hogy jobban megismerd saját magad, de közben rajtad is tartja a szemét, nehogy valami bajba sodródj.

Tudod, hogy megbízhatsz benne

A nagynénéd a születésed napjától kezdve ismer és egész életedben ott volt melletted. Megvigasztalt, mikor elvesztetted a kedvenc játékodat, és letörölte a könnyeidet, mikor az oviban a szerelmed egy másik lányt választott. A legjobb barátodként kezelheted, és megoszthatsz vele bizalmas dolgokat. Nem fog ítélkezni, és mindig próbál felvidítani téged.

Segít elsimítani a dolgokat a szüleiddel

A nagynénéd téged és a szüleidet is jól ismeri, bármikor kész segítséget nyújtani, ha valami gond van közöttetek. Nem elfogult veled szemben, de segít, hogy a dolgokat más szemszögből is lásd, és megmutatja, hogy a szüleid nem szörnyetegek attól, hogy nem engednek el minden buliba. Közvetítőként működik, aki mindkét félnek jót akar, és segít egészséges kompromisszumokat találni.

Bohóckodni is tud

A nagynénéd a legviccesebb és legbelevalóbb ember, akit ismersz. Még egy egyszerű vásárlást is képes kalandossá tenni, szarkasztikus megjegyzéseivel pedig folyton megnevettet. Többre tartja a közös élményeket az ajándékoknál, ezért próbál minden együtt töltött pillanatotokat felejthetetlenné tenni.

betöltés...