20 konyhai eszköz, amire mindenkinek szüksége van

A főzés sok mindenkinek jelent kihívást, de van, akinek ez kikapcsolódás is. Rengeteg eszköz van, ami segít könnyebbé tenni a mindennapi konyhai tevékenységet, némelyik annyira hiperszuper, hogy azt hinnék, egy távoli galaxisból érkezett hozzánk. A legtöbbnek elég borsos ára van, de érdemes azért végigpásztázni, milyen lehetőségeink vannak, ha egy új dolgot akarunk beszerezni.

  1. Az elektromos keverő

Ez mindenki számára egy praktikus eszköz lehet, mivel tuti ezzel nem fog leégni a besamel. Magától működik és nem fröcsög.

2. Sous vide készülék

Itt nincs szükségünk tűzhelyre sem, se külön lábosra, elég csak ezt az eszközt megvenni, és már lehet is használni.

3. Szilikon kenyérsütő

Szilikon keverőtálban ki tudjuk keverni a tésztát és egyből be is tudjuk rakni a sütőbe. Így a mosogatással sem kell nagyon bajlódni.

4. Egy habverő törlő

A habverő törlő egy igazi zseni találmánya, aki tudja, hogy mindegy háziasszony utálja a habverőt megpucolni. Ezzel az eszközzel gyorsan megvagyunk vele.

5. Burgonya chips készítő

Ennek az eszköznek a segítségével könnyen tudunk finom és ropogós chipset készíteni.

6. A szívószál

Jól tudjuk, hogy folyamatban van a műanyag szívószálak lecserélése. Így a legjobb és olcsóbb is, ha mosható szívószálat szerzünk be.

7. Adagoló

Ezzel az adagolóval tuti nem fogunk mellélőni, és nem lesz így se kevesebb, se több az adag, ha vendégeket várunk.

8. Keverőtál fedél

Ha nem akarjuk, hogy mindenfelé fröcsögjön a piskótánk, érdemes egy ilyen beszerezni.

9. Saláta aprító

Ez a saláta aprító egy szenzációs eszköz, amikor gyorsan és koszmentesen tudunk salátát készíteni az ebédhez. Nem egy drága eszköz, viszont annál hasznosabb.

10. Gyógynövény aprító

Ha szeretnénk a gyógynövényeket mi magunk felaprítani, akkor ez a kis eszköz remek segítség lehet, mivel tökéletesen finomra vágja fel a növényeket.

11. Zöldség hámozó

Remek eszköz lehet, mivel nem koszol és bárhova magunkkal tudjuk vinni, ahol épp főzni szeretnénk. Akár kempingezéshez, akár egy nyaraláshoz is tökéletes lehet.

12. Vákuummal működő ételtároló

Ez azért nagyon jó, mivel a vákuum használata közben a zöldségek megőrzik a frissességüket és ropógósságukat. Érdemes beszerezni, mert így szavatossági idejét is kitolhatjuk.

13. Csepp alakú szűrő

Bár elsőre nem tűnik nagy eresztésnek, de rendkívül hasznos. A szár részébe vizet kell önteni, így összerázva kitűnően meg lehet a zöldségeket mosni.

14. Szilikon ételválasztó

Ha vendégek jönnek, és gyorsan, többfajta ételt akarunk megsütni, akkor ez az eszköz remek választás lehet, ugyanis külön tudjuk vele választani a húsokat, így kétfélét egész nyugodtan tudunk megsütni.

15. Tároló a porok számára

Ezzel a kis eszközzel nagyon sok helyet spórolunk meg, mivel mindenki tudja, mennyire idegesítő a fűszeres tasakok eltárolása. Könnyen kiborul és mikor hirtelen kell, tuti nem találjuk. Ezzel az eszközzel kitűnően átlátható az összes.

16. “Zöldséglap”

Érdemes egy szivacsszerű lapon tárolni a hűtőben a zöldségeket, ami megakadályozza a penészesedést és a lecsapódó nedvességet is felszívja.

17. A hűtőbot

Elsőre elég vicces neve van, pedig annál fontosabb eszköz. Az alakjának és anyagának köszönhetően nemcsak a kávénkat, de a leveseket is hamar lehűti.

18. Intelligens rezsó

Ez a rezsó beállítja a szükséges hőmérsékletet és időt attól függően, hogy mit főzünk.

19. A mikrohullámú hűtő

A Juno kifejlesztett egy olyan hűtőrendszert, amely a mikrohullámú sütő elve alapján hűt. Pillanatok alatt lehűtik a teát, levest.

20. Tökéletes tea

Beállítja a tökéletes hőfokot, a megfelelő mennyiségű vizet és végül egy tökéletes teát fogunk kapni.

betöltés...