6 dolog, amiben az édesapák nagy mértékben befolyásolják a gyermekük fejlődését

Eddig mindig az édesanyák és a gyerekek kapcsolatáról beszéltünk, hogy mennyire különlegesek és milyen nagy hatással vannak a gyermekekre. Viszont nem feledkezhetünk el a másik szülőkről sem, akik az édesapák. Az apukák támogatása nagyon sokat segíthet a gyerekeken, előrelendítheti a fejlődésüket, és olyan készségek alakulhatnak ki bennük, melyek szükségesek a felnőtt életben, úgymint magabiztosság, önbizalom, kötelesség-, felelősségtudat és még sorolhatnánk. A mostani posztunkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy bemutassuk azokat a helyzeteket, amiben az édesapák nagy mértékben befolyásolják a gyermekük fejlődését

1, Biztonságban érzik magukat

Egy édesapa nagyon fontos szerepet tölt be gyermeke életében, érzelmi állapot kialakítása szempontjából is. Az általuk nyújtott támogatás és szeretet növeli a biztonság érzetet és az önbizalmat a kicsikben. Felnőttkorban, sok hullámvölgyön mennek keresztül, de egy édesapa segítő keze az, amire szükségük van. Ez elősegítheti a gyermek kognitív és társadalmi fejlődését is.

2, Segít a kapcsolatok kialakításában

Még ha a gyermekek nem is veszik észre, de folyamatosan figyelik szüleik és az őket körülvevő emberek viselkedését, s lemásolják azt, amiket látnak. Később a gyerekek ugyanúgy választhatják meg barátaikat, sőt párjukat, mint az édesapjuk. Az ő példájukat fogják alapul venni, bármilyen kapcsolatról is legyen szó.

3, Önbizalomnövelő hatásuk van

Egy édesapa mindenben támogatja gyermekét, mindegy milyen hobbiról van szó. Ez erőt ad a kicsiknek és képesek lesznek a felnőtt életükben megbirkózni saját félelmeikkel, illetve magabiztosabbak is lesznek. Ha egy apa elhanyagolja a gyerekét azzal csak azt erősíti benne, hogy értéktelen és az érzései nem számítanak.

4, Segítenek a készségek fejlesztésében

Azok a gyerekek, akik sokat vannak együtt az apjukkal, általában okosabbak. Azok az apák, akik sokat beszélnek gyermekeikkel tudat alatt bővítik a szókincsüket és segítenek nekik a bonyolultabb nyelvtani dolgok megértésében. Ennek eredményeként jobban teljesítenek az iskolában, jó tanulási képességeikkel fognak rendelkezni, és kiemelkedő problémamegoldó képességek alakulnak ki bennük.

5, Segítenek a kapcsolatok kialakításában

Amikor a kisfiúk az apukájukra néznek, megtanulják, hogyan kell az érzelmeiket kontrollálni és, hogy hogyan lehet a férfias erejüket megfelelően használni. A lányok viszont azt tanulják el az édesapjuktól, hogyan építsenek ki kapcsolatokat más emberekkel, hogyan kell bízni bennük és miként kell viselkedni körülöttük. Később a gyermekek viselkedése erősen fog függni attól, amit erős apjuktól eltanultak.

6, Felkészítenek a való életre

Az édesanyák minden erejükkel azon vannak, hogy megvédjék gyermekiket a rossz dolgoktól, az édesapák ezzel szemben kinyitják szemüket a világ előtt. Utóbbiak azok, akik megtanítják gyermekeiknek mi a kötelességük, s azt, hogy a tetteknek bizony következményei vannak. Tudják mikor kell szigorúnak lenni és fegyelmezni, s mikor kell igazságosnak lenni. Ezekre a készségekre a kicsiknek nagy szüksége lesz a felnőtt életben.

Neked jó kapcsolatod van az édesapáddal?

betöltés...