5 emberi arccal született állat, ami garantáltan nem Photoshop

A természet mindig tud olyat mutatni, amivel még a legnagyobb elméjű tudósokat és kutatókat is képes meglepni. A rejtélyek megoldását általában a genetikában kell keresni, ám sajnos nem mindig sikerül megtalálni. Az esetek többségében valamilyen fertőzésről lehet szó, de van, hogy csak a képzeletünk játszik velünk és előfordul az is, hogy átvertek minket.

1. Az afrikai bárány

Szinte az egész világot sokkolta az eset, ami Dél-Afrikában történt: egy emberhez zavarba ejtően hasonlító bárány jött a világra. A helybéliek közül sokan annyira megijedtek, hogy egyenesen azt állították, hogy ez a világvége közeledésének a jele… illetve voltak, akik szerint mindez az ördög műve.

Dr. Lubabalo Mrwebi az Állatorvosi Szolgálatok igazgatója azonban elmondta, hogy habár emberinek tűnik, nem az, és ezt a DNS-tesztek is megerősítették.

Dr. Lubabalo elmagyarázta, hogy az okozta a deformációt, hogy az anya még a vemhesség korai szakaszában Rift Valley-lázzal fertőződött meg. Az állat a születését követő egy órán belül el is pusztult.

2. Indiai tehén

Mivel Indiában szent állatnak tartják a teheneket, ezért isteni jelként fogadták az esetet, amikor is egy emberre hasonlító borjú jött a világra. A helyiek ezt csodának vélték és egy üvegdobozba helyezték, virágokkal körberakva. A borjú is – az előzőhöz hasonlóan – egy órán belül elpusztult.

3. Malajziai macska

A még 2014-ben készült képek hatalmas pánikot keltettek Malajziában. A történet szerint ez a lény egy titkos laboratóriumban folytatott kísérlet eredménye. Ez olyannyira elterjedt és akkora pánikot keltett az emberek körében, hogy egyenesen Datuk Rosli Abdul Rahman rendőrfőnöknek kellett kiadnia egy hivatalos közleményt.

Ebben elmondta, hogy mindez nem igaz, ráadásul a képek nem is Malajziában készültek. Mi több, ez nem más, mint egy igen élethűre sikeredett, műanyagból és szilikonból készült figura, amit meg is lehet vásárolni az interneten. Nem sokkal később kiderült, hogy valóban igazak voltak a közleményben leírt állítások és a figurákat egy olasz művész készítette.

Mindenesetre elgondolkodtató, hogy az efféle átverések milyen gyorsan terjednek…

4. Az orosz bárány

Az eset még 2015-ben történt, az oroszországi Chirka nevű faluban. Blasius Lavrentiev, a gazda elmondta, hogy nagyon kemény tél volt és amikor észrevette, hogy vemhes az egyik báránya, megörült, hogy végre ismét lesz pénze. Azonban amikor legelőször meglátta az újszülött borjút, nagyon megijedt. Úgy érezte, mintha egy öreg, mogorva ember nézne rá vissza.

Az esetet videóval is megörökítették:

5. Yogi, a kutya

És, hogy egy kis cukiságot is mutassunk, itt van Yogi, egy egyéves shih-tzu fajtájú kutya. Amint Chantal Desjardins, a gazdája feltöltötte a képeket az internetre, szinte egy csapásra híres lett. A lány elmondta, hogy egészen addig fel sem tűnt neki, hogy kutyájának “emberarca” van, amíg fel nem hívták rá a figyelmét a hozzászólók.

“Nem értem, hogy nem vettem észre ezt korábban!” – mondta Chantal.

Szakemberek egyébként elmagyarázták, hogy azért tűnik emberszerűnek, mert hatalmasak a szemei és nagyon kerek a feje.

Chantal és Yogi

betöltés...