Halálra ítélt kutyákat képvisel egy arizonai ügyvéd

A férfi azokért a kutyákért száll harcba, akiket olyan erőszakos cselekedetért ítélnek halálra, melyről végső soron nem ők tehetnek.

Abban az esetben, ha egy kutya megtámad és megsebesít valakit, akkor azonnal karanténba helyezik, majd halálra ítélik kezelhetetlen agresszió miatt. Általában az esetek többségében nem kerül sor a kivizsgálásra, valamint azt is ritkán ismerik be, hogy a támadás tulajdonképpen nem az állat hibája volt.

A hibás a kutya gazdája, aki agresszióra neveli az állatot és hagyja, hogy olyan helyzetek alakuljanak ki, amelyek támadáshoz vezethetnek. Legyen az egy nyitott kertkapu, póráz nélküli sétáltatás vagy önsétáltatás, aminek következtében a kutya végső soron támadni fog. Mégsem a gazdát, hanem a kutyát ítélik halálra. A veszélyes és agresszív kutyáknak nagyon csekély esélye van arra, hogy rehabilitálják őket, de sajnos ez már sokszor nem is segít rajtuk. Mindezt pedig azért, mert az állat gazdája nem úgy bánik vele és neveli, ahogyan azt illene és kellene.

Egy ügyvéd azonban segítséget kínál a halálra ítélt ebeknek.

John Schill, arizonai ügyvéd 2014-ben kezdett el foglalkozni ezzel a jelenséggel, amikor Mickey-t, egy amerikai bulldogot azonnali altatásra ítéltek azért, mert megharapott egy kisfiút. A gyerek a kerítéshez lépve el akarta venni a kutya csontját, az állat reakciója pedig a támadás volt, beleharapott a gyerek arcába.

Schill azonnal közbelépett, ugyanis úgy gondolta, hogy nem az altatás a megoldás, hanem a gazda büntetése és a kutya rehabilitációja. Az ügyvéd segítségével Mickey élete megmenekült, elvették gazdájától és ugyan nem örökbe adható, de egy olyan létesítményben éli mindennapjait, ahol szakértő kezek gondoskodnak róla és sem ő, sem pedig más nem kerülhet veszélybe. Schill folyamatosan látogatta védencét, valamint látva Mickey boldogságát úgy döntött, hogy hasonló esetek után kezd kutatni.

Egy másik államban történt egy eset, amelyben egy McLovin nevű kutya ölt meg egy macskát gondatlan tulajdonosa miatt, rajta azonban már nem tudott segíteni, elaltatták a kutyát. Az ügyvéd mindez után belevetette magát a kutyák megmentésébe, ma pedig már a szervezetek többsége, menhelyek és rehabilitációval foglalkozó szakemberek őt keresik fel, ha segítségre van szükség.

Sajnos azonban vannak olyan esetek, amelyekben már Schill sem tud segíteni, de ezeknek a kutyáknak annyira rossz a megítélésük és nagyon kevés helyről kapnak segítséget, hogy az ügyvéd minden egyes mentése igazán példaértékű.

betöltés...