8 dolog, ami régen igazi luxusnak minősült, ma meg már inkább cikinek

A divat minden egyes nap változik, és minden korszaknak megvan a maga luxus terméke, tárgya, berendezése, eszköze…Viszont az idő múlásával ezek is kimennek a divatból, elavulttá válnak és új dolgok kerülnek előtérbe. Például míg régen a különböző stílusokkal tarkított otthonok voltak divatosak, addig ma a letisztult és kicsit visszafogottabb. Ugyanez vonatkozik a kommunikációs eszközre is. A mostani posztunkban olyan dolgokat hoztunk el nektek, amik évekkel, évtizedekkel ezelőtt nagy népszerűségnek örvendtek, de kimentek a divatból és inkább már ciki ilyet birtokolni.

1, Berendezés

Egy időben az volt a menő, ha az ember különböző stílusokat vegyített a házában, lakásában, viszont ez már a múlté. Ma már olyan a legtöbb otthon belső dekorációja, berendezése, ami tükrözi tulajdonosa személyiségét, életmódját. A jelenlegi tendenciák szerint a kevesebb néha több. Pontosan ebből kifolyólag nincs értelme túlzsúfolni a házakat.

2, Nyaralás

Korábban mindenki Egyiptomba, Törökországba ment és a szállodában a medence mellett vagy benne feküdt. De a világ évről-évre változik és egyre többen választják a különleges kirándulásokat, szafarikat, új helyek felfedezését. Sőt, ma már nem ezek a helyek a kedvencek, hanem a Földközi-tenger és Thaiföld.

3, Divattervező által tervezett ruhák vásárlása

A 90-es évek végén és a 2000-es évek elején a tehetős emberek megengedhették maguknak, hogy híres tervezők ruháit vásárolják meg. A mai világban a gazdag emberek már nem törődnek az ilyen dolgokkal. Még Katalin hercegnő is a Zara ruháit viseli, ahogy Meghan Markle is a konzervatívabb, egyszerűbb darabokat részesítették előnyben. Míg anno a ruházatok tele voltak márkalogókkal, addig a mai márkás ruhákon csak egy picike embléma van.

4, Arany ékszerek, mint tőkeforrás

Az arany régen a jólét és a gazdagság szimbóluma volt. Az idő múlásával a arany értéke az egekbe szökött és az emberek már pénznemként tekintettek rá. Gondolták, ha jó sokat vásárolnak belőle, majd a szükség órájában eladják, akkor nem kell nélkülözniük. Ilyen befektetéseket a mai világban nem igazán szoktak kötni és a mai emberek inkább kiegészítőként gondolnak rá, mint pénzforrásra.

5, Ékszerrel díszített telefonok

20 évvel ezelőtt a gyémántberakásos, vagy más ékszerekkel díszített telefonokat csak a gazdag emberek engedhették meg maguknak. Viszont mint minden úgy ezek is elavulttá váltak az évek során és inkább már ciki ilyennel mutatkozni. Ma a telefonok csak és kizárólag a kommunikáció és szelfi készítés eszköze. Természetesen jó, ha drágának tűnik egy telefon, de nem úgy, mint régen.

6, Fajtiszta állatok

A fajtiszta állatok tartásának divatja már évtizedek óta tart. Például a 90-es és a 2000-es években a harci kutyák voltak népszerűek. Majd az idő múlásával olyan kutyák is előtérbe kerültek, mint a yorkshire terrier, westie, tacskó. Annak ellenére, hogy még mind a mai napig hajtják a fajtiszta kutyákat, egyre népszerűbbé váltak a keverék típusú, menhelyről örökbe fogadott kutyuskák.

7, Bőrkabát

Volt egy időszak, mikor a bundák voltak előtérben, ám mikor az lecsengett a nadrághoz is hordható kabátok kerültek rivaldafénybe. A 90-es évek végén elegánsnak tartották a bőrkabátok viselését, de divatosak voltak még a velúrból és irhából készült darabok is. Ezek az utóbbi időben le lettek cserélve szintetikus anyagból készült kabátokra, melyek meghódították az egész világot.

8, Éttermekben való étkezés

Annak idején nagy élménynek minősült a szülőkkel, nagyszülőkkel elmenni egy étterembe és finom fogásokat enni. A munkásosztály tagjai annak idején nem engedhették meg maguknak ezt a luxust. Ma már szinte nincs olyan réteg, aki ne engedhetné meg magának, hogy étteremben egyen. Ma a legtöbben az olasz vagy kínai stílusú étteremben szeretnek enni. Sőt vannak akik azt is megengedhetik, hogy minden főétkezést más és más helyen fogyasszák el.

Na mit szóltok?

betöltés...